BUNU YAPANLARDAN HESAP SORULACAK

(HABER MERKEZİ)-15 Temmuz hain  darbe girişiminde şehit edilen ikiz polis memurlarımız Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşlerin kabirlerinin de içinde bulunduğu 79 mezarın tahrip edilmesi olayının ardından Vali Süleyman Elban, mezarlıkta incelemelerde bulundu. Vali Elban, “15 Temmuz hain darbe girişiminde şehadete yürüyen Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşlerin manevi makamları ile tahrip olan diğer 77 mezara yönelik bu menfur saldırıyı kınıyoruz. Bilinmelidir ki bu alçak saldırının failleri, en kısa sürede yüce Türk adaletinin huzurunda hesap verecektir” dedi.

Yüreğir ilçesi Ali Hocalı Mahallesi’ndeki kabirlerin tahrip edildiği bilgisinin alınması üzerine mezarlığa giderek olayı yerinde inceleyen Vali Elban güvenlik güçlerinden olayla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Elban, “Bugün mezarlığımızdaki bazı mezarların tahrip edildiği, bunların içinde şehitlerimizin mezralarının da olduğu bilgisi bize ulaşınca ekiplerimiz olay yerinde ivedilikle incelemelerde bulundular. İki şehit mezarımızla birlikte toplam 79 mezar, gördüğümüz kadarıyla tekmeyle vurulmak suretiyle tahrip edilmiş. Arkadaşlarımız gerekli delilleri topladılar. Harici olarak da etraftaki görüntüler incelenmeye başlandı. Belli bir ipucu da elde edilmiş durumda. Bu saldırıyı düzenleyenlerle ilgili en kısa zamanda gerekli işlem başlatılacak.” dedi.

Açıklamasının devamında yaşanan hadise yüzünden üzgün olduklarını belirten Vali Elban, “Bunu yapanların bir insan olduğunu düşünmek mümkün değil. Burada hem şehitlerimiz hem de ebediyete intikal etmiş bir sürü insanımızın mezarı tahrip edilmiş, ailelerin duyguları incinmiş. Tabi içinde şehitlerimiz olunca insanın üzüntüsü ve incinmişliği daha da artıyor. Ancak bu menfur olayla ilgili ilgililer yakalandıktan sonra gerekli işlemler yapılınca olayın gerçek durumu da ortaya çıkacaktır. Şu an için çok net bir şey söylemek söz konusu değil. Gelişme olunca gerekli bilgilendirmeleri yapacağız. Hepimize geçmiş olsun.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor