Burhan Kavak: Güçlü ekonomi iş dünyası üniversite iş birliğiyle olur

(HABER MERKEZİ)-MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, yenilikçi ürün ve daha fazla ihracat için üniversitelerle iş dünyasının daha da yakınlaşması gerektiğini söyledi. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ve Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay’ı ziyaret eden Başkan Kavak, yeni dönemde üniversitelerle daha etkin iş birliği yapacaklarını belirtti.

MÜSİAD Adana Yönetim Kurulu Üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çukurova Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Meryem Tuncel ve görev süresi bir dönem daha uzatılan Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay’ı ziyaret etti.

Rektörlere ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunduklarını belirten MÜSAD Adana Başkanı Burhan Kavak, “Gerek genel merkezimiz gerekse Adana olarak yeni dönemde üniversitelerimizle iş birliğini artırmayı hedefledik. Türkiye’nin de Adana’nın da üretimde katma değeri yükseltmesi, teknoloji yoğun ihracatını artırması gerekiyor. MÜSİAD Adana’nın üye yapısı zengin sektörel çeşitlilik içeriyor. Şehrimizde bulunan iki güçlü üniversitemizle yeni dönemde daha yakın olma, birlikte çalışma talebimizi ilettik. Her iki rektörümüz de geçmişteki başarılarıyla çok değerli bilim insanları. Yeni dönemde Adana iş dünyası iki üniversitesiyle daha başarılı projelere imza atabilir. Bizler de yeni dönemde üniversite sanayi işbirliğinin gelişmesine yönelik çabamızı sürdüreceğiz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor