BURHANETTİN BULUT: ADANA’DA KİMSENİN YERİ GARANTİ DEĞİL

Bulut, adayların seçmenlerin görüşü alındıktan ve değerlendirildikten sonra açıklanacağını, Adana’da Anakent ve ilçelerde iddialı olduklarını söyledi.

 

(HABER MERKEZİ)-CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Halk TV’de katıldığı bir programda Adana ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, hiç kimsenin yerinin garanti olmadığını söyledi.

Burhanettin Bulut, partisinin başkan aday belirleme yöntemini de anlatırken, “Genel Merkezimiz, Adana ve diğer illerde mevcut belediye başkanlarımız için bir anket çalışması yapılacak. Vatandaşın memnun olduğu belediye başkanlarıyla yola devam edilecek. Çünkü CHP’yi hem yerelde hem de genelde iktidara taşımak üzere yola çıktık. Kaybetmeye tahammülümüz yok”  değerlendirmesi yaparken, Adana’daki belediye başkanlarının durumunun Pazartesi günkü Parti Meclisi’nde ele alınacağını da belirtti.

Burhanettin Bulut, Halk TV’de katıldığı programda daha sonra şunları söyledi;

“Genel Başkan seçildikten sonra Perşembe günü kendi memleketime baba ocağına ilk defa gittim seçimden sonra. Uzun zamandan beri Adana’da genel başkan yardımcısı çıkmamıştı. Böyle bir beklenti, böyle bir özlem vardı, o vesileyle bir karşılama töreni gibi bir şey yapıldı, ben de orda konuşma yaptım. Orda tüm Adanalılara şunu söyledim.

1-Genel Başkanımız, biz hiç kimseye söz vermedik.

2-Kimseye de garanti vermedik.

Asıl espri şudur; onu da genel başkanımız birçok defa söyledi. İki yöntem kullanılacak, bir tanesi belediye başkanlarımızın, şu anda var olan belediye başkanlarımızın bir anket çalışması yapılacak. Halktaki durumu araştırılacak. Şayet halktaki durum bir belediye başkanının performansı anketlere yansır bir şekilde başarılı ise o belediye başkanı atanacak, ya da parti meclisinde bu tartışılmadan ya da ortak kararla çıkacak. Diğerlerinde sorun olanlarda farklı yöntemler denenecek. En başta ön seçim yapılacak. Genel başkanımız bunu çeşitli defa söyledi.En önemli belirleme arguvanımız ön seçim olacak. Tüm illerde değil, ama sonuçta bir tartışma var ise bir adaylaştırmada farklı fikirler söz konusu ise o ön seçim olacak. Yani biz Ankara Büyükşehir’de ön seçim olmayacak. Tüm illerden de kastım o”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor