Büyüknacar, ‘Kadına şiddet üzüntü verici’

ADANA (BÖLGE)-Sarıçam Belediyesi MHP Meclis Üyesi Arzu Tatlı Büyüknacar, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkının elde edilişinin 85.yılını kutladı. Büyüknacar, “Kadınlarımızın maruz kaldığı cinayet, şiddet, baskı, kötü muamele gibi olayların artması, hepimizi derin üzmektedir” dedi.

Arzu Tatlı Büyüknacar, “Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde edişinin 85’inci yıldönümü kutlu olsun.

Cumhuriyetin en büyük nimetlerinden biri de kuşkusuz, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmiş olmasıdır. Sadece bu çağdaş ve cesur adım bile, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün demokrasiyi, çoğulcu katılımı, eşitliği ne denli benimsediğini, aydın ve ileri görüşlü bir lider olduğunun kanıtı olmaya yeter.

DÜNYADA YANKI UYANDIRAN KARAR

5 Aralık 1934 tarihinde alınan bu karar, devlet hayatında daima kadınlara etkin konumlar veren Türk milleti için siyasal alanda açılmış yeni bir sayfa olmakla birlikte, en büyük yankıyı Dünyanın diğer ülkelerinde görmüş ve uygarlık tarihine altın harflerle yazılmıştır. Çünkü; o yıllarda pek çok Batılı ülkelerde dahi kadınlar böylesi haklara sahip değillerdi.

Evvela kabul etmek gerekir ki, seçme ve seçilme hakkı kutsaldır. Kadınlara siyasal hayata müdahil olma ve yönlendirme hakkı kazandıran, yerel ve genel idarede söz sahibi olma imkânı tanıyan, cinsiyete dayalı ayrımcılığı rafa kaldıran bu kararı ülkemiz adına çok önemli bir kazanım olarak görüyoruz. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin her zaman pozitif değer atfettiği kadınlarımızın sadece siyasette değil, ekonomide, eğitimde, ticarette, bilim, sanat ve sosyal hayatta, özetle her alanda varlık göstermesinin gerekliliğine samimiyetle inanıyoruz.

KADINA ŞİDDET ÜZÜNTÜ VERİCİ

Ancak ne acıdır ki, 85 yıl önce ‘toplumun diğer yarısı’ olduğu gerçeğinden hareketle demokratik hakları verilen kadınlarımızın bugün maruz kaldığı ve birçoğu cinayetle biten şiddet, baskı, kötü muamele gibi olayların artması, hepimizi derinden üzmektedir. 85 yıl önce kadını yücelten Türkiye bugün ‘Kadına şiddet ayıbından’ kurtulmalıdır. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 85. yıl dönümünü bu duygu ve düşüncelerle idrak ederken, ebedi milli önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, devletimize milletimize hizmet etmiş tüm kahramanları rahmetle anıyor, başta kadınlar için olmak üzere hepimiz için yarınların daha güzel olmasını diliyorum.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor