BUZ KESTİK!

(HABER MERKEZİ)-Adana merkeze gece kar yağdı, Kuzey’deki birçok ilçe soğuk havaya teslim oldu

Soğuk ve yağışlı hava koşulları Adana’nın dört bir yanında etkili oldu. 4 yıl aradan sonra önceki gece Adana’ şehir merkezine kar yağdı. Gece yağmura dönüşen yağış, gündüz durdu, güneş açtı ama hava sıcaklığı don seviyesine kadar düştü.. Tufanbeyli’de aşırı kar yağışı nedeniyle 4. Kez eğitime ara verildi. Kozan’da araçlara zincir takma zorunluğu getirildi. Pozantı’da karlı yolda mahsur kalan öğrencilerin yardımına Adana Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ ekipleri yetişti.

GECE KAR YAĞDI, GÜNDÜZ GÜNEŞ AÇTI

Soğu ve yağışlı havanın etkisini gösterdiği Adana’da 2015 yılından bu yana ilk kez şehir merkezinde kar yağışı görüldü. Yaklaşık 10 dakika süren kar yağışını ardından yerini yağmura bıraktı.  Termometreler 2 dereceyi gösterdiği sırada yağmurla karışık yaklaşık 10 dakika boyunca yağan kar, yerini kısa süreli yağmura bıraktı. Araçların üzerinde kardan adamın bile yapıldığı yağışlı hava gündüz saatlerinde yerini güneşe bıraktı. Ancak yağış yerini soğuk havaya bıraktı. Adana adeta buz kesti.

KUZEY İLÇELERE BEYAZ GELİNLİK

Kar yağışının etkili olduğu Adana’nın kuzey ilçeleri adeta beyaz bir gelinliğe büründü.  Tufanbeyli ilçesinde aşırı kar yağışı nedeniyle bir haftada 4. kez eğitime ara verildi. İlçe merkezinde kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı, yollar kapandı. Kozan’da kar yağışı nedeniyle araçların lastiklerine zincir takma zorunluluğu getirildi. Pozantı’da karlı yolda mahsur kalan öğrencilerin yardımına Adana Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ ekipleri yetişti. Ekipler servis aracına zincir takıp, karı temizleyerek yolu açtı. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor