ÇDSO’dan ‘Genç Yetenekler Konseri’

ADANA (BÖLGE)-Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (Ç.D.S.O.), bu hafta gelecek vadeden solistleri ağarlayacak. Konseri, kendine özgü yönetme tekniği ile şimdiye kadar konser yaptığı tüm ülkelerde hem dinleyicilerin, hem müzik oteritelerinin ilgi odağı haline gelen piyanist orkestra şefi İbrahim YAZICI yönetecek.

“Genç Yetenekler” başlığı altında gerçekleşecek programda, 1997’de sanatçı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen, uluslararası yarışmaları kovalayan ve  sürekli kendini geliştiren, Azerbaycan’ın çok ünlü keman sanatçısı ve orkestra şefi olan Server GANİYEV’in torunu Elvin Hoxha GANİYEV ve 1993 Bakü doğumlu, 11 yaşından beri ödüller kazanmaya başlayan, 2012 yılında ilk kez Türk vatandaşı olarak BBC konser orkestrasıyla konser veren, 19 yaşında dünyanın ünlü viyolonsel sanatçılarının arasına giren çelist Jamal ALİYEV  solist olarak yer alacaklar.

E.H.GANİYEV ve J.ALİYEV birlikte J.BRAHMS’ın geç romatizim stilinde senfonik bir uygulamayla ortaya çıkan “İkili Konçerto” eserini çalacaklar. Ç.D.S.O., programın ikinci bölümünde L.V.BEETHOVEN’in ölümsüz eserlerinden 8. Senfoni’yi seslendirecekler.

Beğenerek izleyeceğiniz bu konser 21 Şubat 2020 Cuma günü saat 20:00’da Adana Büyükşehir Belediyesi Konser Salonunda gerçekleşecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor