Çetin ve Barut’tan ÇGC’ye ziyaret

(HABER MERKEZİ)-10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında; Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut; ÇGC Sosyal Tesisleri’ne gelerek, gazetecilerin gününü kutladı ve Başkan Esendemir’e çiçek takdim etti.

Medya çalışanlarının her geçen gün çalışma koşullarının zorlaştığını dile getiren Çetin; “Günümüzde basın özgürlüğünden bahsetmek olası değil. Özlük hakları elinden alınan, çalışma koşulları zorlaşan, iş güvencesi kalmayan yerel basın mensuplarının çok zor koşullarla karşı karşıya olduğunu biliyoruz. Basını özgür olmayan ülkelerde; demokrasiden bahsedilemez. Basın; halk adına denetim ve eleştiri görevini yerine getirmektedir. Atanmış veya seçilmiş yöneticilerin özgür basından korkmamaları aksine desteklemeleri gerekir.

10 Ocak’ların yeniden bayram olarak kutlandığı günlerin özlemiyle; tüm basın mensuplarına kolaylıklar diliyorum” dedi.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut da konuşmasında; Türkiye’nin basın özgürlüğü karnesinin kötü olduğunu belirterek; gerçeğin peşinden koşan, yılmayan ve geri adım atmayan basın emekçilerinin aydınlık bir gelecek mücadelesinin ön saflarında yeraldığını söyledi.

Çağdaş demokrasilerde basın ve ifade özgürlüğünün çok önemli olduğunu belirten Barut, “CHP iktidarında mutlaka basın ve ifade özgürlüğü sağlanacaktır. Halkın haber alma hakkı için gecesini gündüzüne katan basın emekçileri asla unutulmayacak. Gazetecilerin özlük hakları ve çalışma koşulları iyileştirilecek. Buruk da olsa basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz.”

ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir de konuşmasında; 10 Ocak’ın amacına uygun kutlanacağı günün özlemiyle çalışmalarına ve mücadelelerine kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

Emeği ve alın teriyle gece gündüz demeden çalışıp, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini, duyduklarını ve yaşadıklarını samimi bir şekilde özgürce kaleme alan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı’nı kutladıklarını söyleyen Başkan Esendemir; “Milletimizin müşterek sesi yaşatılmalıdır. Bu sesin yaşatılması için iktidara olduğu kadar halkımıza da büyük sorumluluklar düşmektedir. Halkımız da gazetelerine sahip çıkmalıdır” dedi.

Demokratik ve çağdaş toplumlarda halkın haber alma hakkının ancak basın ve ifade özgürlüğüyle mümkün olduğunu vurgulayan Esendemir, gazete, televizyon, dergi, radyo, haber ajansı, internet ve sosyal medyayı kapsayan sektörde, basın meslek ve etik ilkelerine uymayanlarla da kararlılıkla mücadele ettiklerini sözlerine ekledi.

Ziyarette; ÇGC Başkanvekili Mustafa Özke, Başkan Yardımcısı Mehmet Serbes, Genel Sekreter Sefa Saygıdeğer, Mali Sekreter Murat Yonat, Mali Sekreter Yardımcısı Hüseyin Arat da katıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor