CEYHAN’DA KADIN EMEĞİ ATAĞA GEÇTİ

ADANA (BÖLGE)-Ceyhan’da kadınları sosyal yaşama kazandırmak ve üretimleriyle ekonomik yaşama katılmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar başladı. Ceyhan Belediyesi tarafından kurulan Kadın ve Aile İşleri Müdürlüğü’nün yıllık faaliyetlerinin sunumu kahvaltı organizasyonu ile Ceyhan Belediyesi kadın çalışanlarının ve Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın katılımıyla Funda Avcı Toplum Merkezi’nde yapıldı.

Kadın çalışanların kendi imkânları ile yaptığı el yapımı ürünler ile yapılan kahvaltı organizasyonu Kadın ve Aile İşleri Müdürü Aslı Cirit Konar’ın yıllık faaliyetlerinin sunumu yapması ile başladı.

 Kadın ve Aile Müdürlüğü’nün çalışma alanının Ceyhan nüfusunun %99’unu kapsadığını, bu nedenle yapılan çalışmaların her eve ve her aileye dokunacağını söyleyen Konar;  “ Kadın Belediye Hizmet Alımı, Kadın Dayanışma, Kadın Danışma ve eşitlik birimlerimize kadınları sosyal ve ekonomik hayata kazandırmak için hukuki, psikolojik, mesleki ve ekonomik alanlarda destek vermek için harekete geçtik. Tüm kadınlarımızı bilgi almak ve çalışmalarımızda aktif rol almak için Funda Avcı Toplum Merkezimize bekliyoruz” dedi.

Toplantısı sırasında kadınla seslenen Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ; “ Eli öpülesi annelerimiz, Ceyhan’ın güçlü kadınları bundan sonra yalnız değilsiniz. Ceyhan Belediyesi Kadın ve Aile hizmetleri Müdürlüğümüzle yanınızdayız.  Ceyhan’ımızın 81 köyünde ve 31 mahallesindeki için ilk adım olarak iş imkânı sağlamak istedik. Üretici kadınlarımızın ürünlerini satabilmeleri için Namık Kemal Mahallesi Cumartesi Pazarı’nın kurulduğu alanda yeni bir pazar yeri kuruyoruz. Siz de bu pazar yerinde yerinizi alabilirsiniz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor