ÇGC NEDEN KURULDU?

Adana basını aslında ülkenin atar damarlarından biriydi, çok iyi gazeteciler yetişiyor, Türkiye genelinde ses getiriyordu..  Ancak, bütünlük sağlanamıyor, bir çatı altında toplanılmasının önündeki engel kaldırılamıyordu..

Adana Gazeteciler Cemiyeti vardı, ancak aktif değildi..

Ayakta durabilmek için dörtyol ağzında tombala çektirerek gelir sağlamaya çalışılıyor, ancak etik değerler yok sayılıyordu..

Gazetelerin temsilcileri ve mevcut durum karşıtı olan gazeteciler bir araya geldik, durum değerlendirmesi yaptık..Bu anlayışla Adana’da gazeteciliğin mehter takımına döndüğüne, bir adım öte gidemeyeceğine karar verdik ve mevcut cemiyetten toplu istifalar başlattık..

Cumhuriyet Gazetesi Adana temsilcisi merhum Çoban Yurtçu önderliğinde yeni bir Cemiyet kurma kararı aldık.. Ve hızla çalışmalara başladık, destek veren işadamları da oldu, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni kurduk, kurucular içerisinde merhum Çoban Yurtçu, Alaettin Kutlu, İskender Ayvalık, Aydın Remzi Yüreğir, Nihat Geven, Aytaç Pekkoçak, Hamit Deste ve benim de aralarında olduğum bir grupla Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni kurduk..

Merhum Çoban Yurtçu, Cemiyet’in başkanlığına getirildi, diğer ağabeylerimiz yönetimlerde yer aldı, bizler de kurucu üye olarak hizmete katkıda bulunmaya çalıştık..

İşte bizim kurucusu olduğumuz Çukurova Gazeteciler Çemiyeti bugün 49’ncu Yaşını kutluyor..

Gazetecilik mesleği çok kutsal ve özel bir meslektir. Toplumun her kesimine ulaşan bir meslek dalıdır.. Sorunların ya da sevinçlerin  kamuoyuyla paylaşılmasında köprüdür..

O köprü Adana’da Çukurova Gazeteciler Cemiyeti sayesinde daha güçlü bir duruma getirilmiştir..

Son yıllarda öyle midir!

Ne yazıkki, değildir..

Gazeteciliğin habercilik değil de, güç odağı sananlar hızla üremeye başlamış, ne yazıkki önü alınamayınca gazetecilik iki ileri bir geri değil, sürekli geri gitmeye başlamış, güven kaybına uğramış ve uğramaya devam etmektedir..

Hani “Özel değil, genel genel..!” diye bir söz vardı ya, bugün gazetecilik mesleği içinde geçerli söz olmaya ne yazık ki başladı. Sadece Adana için değil, genelde gazeteciye olan güven büyük ölçüde yitirildi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti kuruluşunun 49.yılını kutluyor. Dileriz, bizi sıkıntıya sokan, mesleğe olan güvenin sarsıntı geçirdiği bir dönemi kapatmanın yollarını aramak, bulmak ve sorunu kökten çözmek, mesleki sorumluluğu üstlenenlerin görevi olmalıdır.

Hiç kimseyi hedef tahtasına oturtmak istemiyoruz. Ama sorumluluların da sorumluluğunu yerine getirmelerini, kurulların görevini yapmalarını bekliyoruz..

CGC’nin 49.kuruluş yılı kutlu olsun.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor