CHP EKONOMİ MASASI ADANA’DA TOPLANDI

Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, bu rejimin devlette krize, borçla şişirme stratejisinin ekonomik krize neden olduğunu söyledi. Öztrak, Türkiye’de kuvvetler ayrılığının kalmadığını, bunun diğer kurumlar ve bürokraside giderek liyakatın yerini, itaatin hakim olduğunu da öne sürdü. Toplantıya rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da hazırladığı bir video ile görüşlerini açıkladı.

ADANA (BÖLGE)-Ekonominin yurt genelinde kötüye gitmesinden sonra CHP tarafından milletvekillerinden oluşturulan Ekonomi Masası üyeleri, dün Adana”da işçi, işveren ve odaların temsilcileri ile görüşüp, halkın da görüşünü aldı.

CHP Ekonomi Masası’nda görevli Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, genel başkan yardımcıları Ahmet Akın, Fethi Açıkel ve Veli Ağbaba ile milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Özgür Karabat, Çetin Osman Budak ve Mehmet Güzelmansur,  ile Adana İl Başkanlığı’na ziyarette bulundu.   Ziyaretin ardından CHP Ekonomi Masası heyeti, Adana’daki ticaret, sanayi esnaf odaları ile iş derneklerinin temsilcileri ile bir araya geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, toplantıda Türkiye Ekonomisinde son yıllarda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye’de ekonomik kriz ve devlet krizinin iç içe geçtiğini savunan Öztrak şöyle dedi;

 “Tek adam rejimi devlette krize, borçla şişirme stratejisi de ekonomide krize neden oldu. 2014 yılında buyana alışılmış bir Cumhurbaşkanı olmayacağım’ denilerek seçim süreci başladı, 2018’de verin kardeşinize yetkiyi faizle nasıl uğraşılır görün’ dendi. Önce tarafsız Cumhurbaşkanı olarak seçilen Cumhurbaşkanı, Ak Parti’nin genel başkanı oldu. Rejim de tek adam, parti devleti rejimine hızla evrildi.  Bu rejimde devlet krizi yaşanmaya başlandı. Bunun iki ayağı var. Bir: Kuvvetler ayrılığı kalmadı. Bir diğer konu kurumlar. Bürokraside giderek liyakat yerine itaatin hakim olduğunu görüyoruz.” 

   Türkiye’de ekonomik göstergelerin son yıllarda olumsuz seyrettiğine de değinen ve  CHP olarak çözüm için dört ayaklı bir strateji önerdiklerini belirten Öztrak,  “Bu stratejinin dört ayağıvar.Bunlar  Hukuk devleti ve demokrasi, üreten türkiye, güçlü sosyal devlet ve sürdürülebilirlik. Böyle bir programla ancak bu buhrandan çıkabiliriz. Tabii bir de yeni kadrolar. Türkiye’yi içine düştüğü buhrandan çıkarmak için güvene ihtiyacımız var. güven için de yeni kadrolara, yeni kurallara, yeni kurumlara ihtiyacımız var” dedi.

Toplantıya Covid-19 tedavisi gördüğü için katılamayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, bir video mesaj gönderdi. Karalar mesajında katılımcılara teşekkür ederek, “Bu önemli günde aranızda olamamın üzüntüsünü yaşadığımı söylemek isterim. Bilirsiniz ki bu kardeşiniz Adana’da yıllarca üretimin, istihdamın, gelişimin dolayısıyla da sizlerle birlikte olmanın sevincini yaşamıştır. Son yıllarda güzel şeyler olmaya başlamış ve hep birlikte bu güzel şeyleri yaşamanın gururunu yaşıyorum. Kabul etmeliyiz ki bu gelişmeler ne Adana”mız ne de ülkemiz için yeterli değildir. Son yıllarda koronavirüsün de etkisiyle her şey de alt üst olmaya başlamıştır. Ekonominin yön bulmaya çalıştığı bugünlerde, konusunda Türkiye’nin en önemli tarımdan ekonomiye kadar kadroların bir istişare toplantısı için aramızda olmalarından ötürü de son derece mutlu olduğumu söylemek istiyorum” diye konuştu. 

CHP’li yetkililer, sokak sokak gezeterek vatandaşların sorunlarını dinledi. Daha sonra Gazeteciler Cemiyeti’ni, sivil toplum kuruluşlarını ve esnaf odalarını da ziyaret ettiler.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor