CHP VE ADANA MHP VE ADANA

Önceki akşam, Yüreğir’deydik.. CHP Belediye Başkan adayı Kamuran Karaca halkla bir araya gelmişti.. İYİ  Parti milletvekilleri de oradaydı, sokak dolmuş taşmıştı.. İYİ Parti vekillerinin konuşmasını izlerken, CHP’nin kazanması için beklenenin çok üzerinde bir çaba gösterdiklerini gözlemledik.. Damardan giriyorlardı.. Mitinge katılan vatandaşlardan çoğu, AK Parti ve MHP’den de oy geleceğini, hatta bazılarının açık açık söylediklerini ifade edenlerin sayısı az değildi..

Bir dönüşümün gerçekleşebileceğini düşündük.. Halkta heyecan varsa, bir başka partililerden oy geleceğine tanıklık yapıyorsa, Yüreğir’de CHP şansının bir iki puan öne çıktığını muhafaza etmesi halinde ipin göğüsleneceği umudu ağırlık kazanmışsa “Bu iş tamam” demek için “3 gün daha tabana kuvvet” demek gerekiyor.

Dün Seyhan Belediye Başkanı ve Anakent Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar’ın basın toplantısını izledik. Beraberinde Çukurova Belediye Başkanı ve adayı Soner Çetin, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ve Yüreğir Belediye Başkanı Kamuran Karaca da bulunuyordu..

Hepsinin yüzü gülüyor, moralleri yüksek görülüyordu..

Karalar, seçilmesi halinde Adana merkez ve ilçelere yapılacak yatırımları, hazırladığı video ile basın mensuplarına tanıttı.. Gerçekten mükemmel bir çalışma.. Hayata geçirilebilirse, Adana sosyal, ekonomi, kültür ve sanat alanında büyük mesafe kaydedecek..

Anakent, Seyhan, Çukurova ve Yüreğir Belediye Başkan adaylarının birbirlerine karşı sevgi ve samimiyetleri, yapılacak hizmetlerde verilecek karşılıklı destek ile Adana gerçekten büyük bir gelişim ve dönüşüm yaşayabilir.

Bir de şu provakasyon meselesi..  Videoyu izledik.. İki kadın, masaya tek başına oturmuş, biri kalkıyor, “Hendek kazanlarla siz beraber oluyorsunuz” suçlamasında bulunuyor.. Karalar, daha konuşurken şehit eşi olduğunu söyleyen kadın, salonu terkederken, yanındaki masa örtüsünü hızla çekiyor, tabakları, bardakları yere serpiyor.

 Bu bir provakasyon.. O görüntüler basın mensuplarına gösterildikten sonra Zeydan Karalar’ın bu durumlar karşısında gösterdiği soğukkanlılık dikkatimizi çekti..

Gerçekten olgun ve bu kenti yönetmeye aday bir siyasetçiye “İşte yakışan adam” dedirtecek tablo..

Küfür yok, hakaret yok, “Atın bu kadını” demek yok.. Ama soğukkanlılığı muhafaza var..

MHP’DE DURUM NE ?

Bu seçim öyle bir seçim ki!.. Bir tarafta Cumhur, diğer tarafta Millet ittifakı..

Keşke öyle olmasaydı.. Her siyasi parti kendi adaylarıyla seçime katılsaydı.. Ne yazık ki, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle başlayan bu tablo, siyasi partilerin genlerinin değişmesine neden oldu.

Ama yapılacak bir şey de yok..

Hüseyin Sözlü, yaklaşık 120 bin CHP destekli oyla Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti.. O oyları çekin geriye.. AK Parti’den gelecek oylar derman olacak mı Hüseyin Sözlü’ye.. Eğer derman olacak kadar gelirse, bu yarış sürprize gebe olabilir..

Ancak  Seyhan ve Çukurova’da atı alan Üsküdar’ı geçti gibi görünüyor.. Hatta Soner Çetin ile Akif Kemal Akay’a şimdiden “Hayırlı olsun” diyenlerin sayısı hızla artıyor.. Yüreğir’de ise burun buruna bir yarış görünüyor.. Son atağı yapan kazanacak gibi..A ncak, unutmayın ki, Kozan, Ceyhan, Karaisalı, İmamoğlu gibi büyük ilçeler de Anakent adayının kaderini belirleyecek bir oy potansiyeline sahip.

Bizim dileğimiz, kim kazanırsa kazansın, ama hiç kimsenin burnu kanamadan, hile yapılmadan, demokrasinin Adana’da yeniden filizlendiğini kanıtlayarak kazansın..

Kazanan da, kaybeden de bu ülkenin evladı olacak..

Bir de hatırlatmada bulunalım.. Dün bir ilçeden ihbar geldi.. Görevli kaymakam, bazı semtlerde dolaşıyormuş.. İçeriğinin siyasi propaganda amaçlı olduğu söylendi. Doğru-yanlış bilmiyoruz. İhbar bir değil, birkaç yerden geldi..

Yapmayın.. Devletin memuru devletin işiyle ilgilensin, siyasetle değil..

………..

FLAŞ.FAŞ..FLAŞ..

Hani Şu Şemdinli’nin bir savcısı vardı ya!.. Dönemin Genel Kurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın “Ben o askere kefilim, iyi tanıyorum” demişti ya.. O savcı da, Genel Kurmay Başkanı’nın kefil olduğu askeri tutuklamıştı ya..

Alın size flaş haber;

Kamuoyunda “Şemdinli Savcısı”olarak bilinen eski savcı Ferhat Sarıkaya tutuklu yargılandığı FETÖ/PDY davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

…    …   …

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 19 Ocak’ta yaptığı açıklamada Türk vatandaşlığına geçen 79 bin 820 Suriyeli’den, yaşları 18’in üzerinde olan 53 bin 99’unun oy kullanma hakkına sahip olduğunu ifade etmişti ya!

Yerel seçimlerde oy kullanacaklar ya.. Suriye’li yeminli tercüman Mazin Raşido, kime oy vereceklerini gerekçeleriyle şöyle açıklamış;

“Maaşlarımız en azından asgari maaşlar gibi olsun ve sigortamız olsun. Ayrıca Suriyeli öğrenciler için etüt merkezlerinin açılması, hem öğrencilerin eğitimine katkı sağlar, hem de Suriyeli öğretmenlere ek gelir imkanı yaratır. Bu imkanları bize kim sağlarsa, biz ona oy vereceğiz.”

Hooop… Hooop Raşido!.. Biz böyle pazarlık yapamazken..Dün bir bugün iki..

Sonra?  memurluk, müdürlük, genel müdürlük, müsteşarlık, belediye başkanlığı, milletvekilliği, bakanlık, daha sonra da Cumhurbaşkanlığı falan istemeye kalkışacak gibisiniz..

Alın size bir flaş haber daha..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor