CHP’Lİ KADINLARDAN ANLAMLI ETKİNLİK

ADANA  (BÖLGE)– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Kadın Kolları, Seyhan’ın Gülbahçesi ve Dağlıoğlu Mahallelerinde yaşayan kadınları kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendiren önemli bir etkinliğe imza attı.

Dağlıoğlu Mahallesi Taziyevinde gerçekleştirilen etkinliğe, İl Kadın Kolları yöneticileri. Seyhan İlçe Kadın Kolu Başkanı Dilek Özcan ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarı ile Gülbahçesi ve Dağlıoğlu mahallelerinde yaşayan kadınlar katıldı.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET TOPLUMSAL BİR SORUN

Açış konuşmasına yapan İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, kadınların erkeklerle aynı haklara sahip bireyler olduğunun altını çizdi. Kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu dile getiren Yılmaz, kadınların şiddete uğradıklarında nasıl davranması gerektiğini anlattı. 2019’un ilk 10 ayında 383 kadının öldürüldüğünü belirten Yılmaz, kadına yönelik şiddetin azalmak yerine arttığını kaydetti.

GELECEĞİMİZE DE YAŞAMIMIZA DA HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda kadınlara da büyük görev düştüğünü ifade eden Yılmaz, şiddetin her türlüsüne karşı kadınların sesini yükseltmesi gerektiğini vurguladı. Kadınların erkeklerle eşit olduğunun altını çizen Yılmaz, “Geleceğimize de yaşamımıza da hep birlikte sahip çıkacağız” diye konuştu.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ HÜKÜMLERİ GERÇEK ANLAMDA UYGULANMALI

İstanbul Sözleşmesinin kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda yaşamsal öneme sahip olduğunu belirten Seyhan Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Sema Turan Yapıcı, sözleşmenin hükümlerinin gerçek anlamda uygulanması gerektiğini kaydetti. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Yasa’nın kapsamıyla ilgili bilgiler de aktaran Yapıcı, kadının ekonomik bağımsızlığının ve toplumdaki etkinliğinin şiddetin önlenmesi açısından önemine vurgu yaptı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor