CHP’Lİ SÜMER: “ÇİFTÇİYİ DESTEKLEMEK MİLLİ BİR GÖREVDİR”

(HABER MERKEZİ)- CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, TBMM’de Adana’da ekili ürünleri don nedeniyle zarar gören çiftçilerin yaşadığı sorunları dile getirerek “Çiftçiyi, üreticiyi desteklemek, ülke tarımını ve ekonomiyi desteklemek demektir. Çiftçiyi desteklemek milli bir görevdir” dedi.

Sümer, TBMM’de yaptığı konuşmada Adana’da geçen hafta yaşanan aşırı soğuklar ve don nedeniyle başta karpuz olmak üzere seralarda ekili ürünlerin zarar gördüğünü belirtti.

Adana’nın iklim özelliğinden dolayı ‘erkenci ürün’ diye adlandırılan turfanda üretiminde Türkiye’nin ilk sıralarında geldiğine dikkat çeken Sümer, “Yaşanan dondan dolayı bu yıl Adana’nın böyle bir avantajı olamayacağı gibi çiftçiler yeniden ekim yapabilmek için destek bekliyor”

Daha önce kredi kullanan çiftçilere yeniden kredi verilmediğini de kaydeden Sümer şöyle konuştu:

“Bu çiftçi nasıl yeniden ekim yapacak? Adana çiftçisi, üreticisi hem geçen yıl hem de bu yıl sel felaketinden dolayı büyük mağduriyet yaşamıştı. Bunların yaralarını bile sarmadan don felaketiyle karşılaşan çiftçilerimizin zararları tespit edilip karşılanmalı, yeniden ekim için destek verilmeli. Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmayan çiftçiler de ihmal edilmemeli ve bu desteğe onlar da eklenmelidir. Çiftçiyi, üreticiyi desteklemek, ülke tarımını ve ekonomiyi desteklemek demektir. Çiftçiyi desteklemek milli bir görevdir.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor