CHP’NİN ONUR GÜNÜ BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

ADANA (BÖLGE)– Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan, cumhuriyetin kurucu partisi ve cumhuriyet devrimlerini gerçekleştiren, emekten, özgürlükten, adaletten, haktan, hukuktan yana olan, gericiliğe, faşizme karşı mücadele eden, yurttaşların tamamının refahı, geleceği, özgürlüğü için toplumsal politikalar üreten Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96.yaşı Adana’da büyük bir coşku ve katılımla kutlandı.

ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNULDU

CHP Adana İl Örgütü’nün CHP’nin 96.kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlediği kutlama etkinlikleri Atatürk Parkı’nda başladı. İl Başkanı Mehmet Çelebi, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz ve İl Gençlik Kolları Başkanı Güven Özdemir Atatürk anıtına çelenk sunduktan sonra aralarında Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Somer Çetin, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse’nin de bulunduğu katılımcılar saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını söyledi.

75.Yıl Sanat Galerisi’nde devam eden etkinlikte CHP’nin tarihi ile ilgili hazırlanan filmin izlenmesinin ardından, günün anlam ve önemine dair konuşan CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, ‘Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nden kesitler aktardı.

CUMHURİYETİ KURAN, DEVRİMLERİ GERÇEKLEŞTİREN PARTİ

İşgalci emperyalist güçlerin yurttan temizlenmesinin ardından Büyük Önder Atatürk’ün Cumhuriyetin ilanından önce Cumhuriyet Halk Fırkası’nı kurduğunu anımsatan Çelebi, “Aydınlık, çağdaş medeniyet hedefiyle kurulan Cumhuriyet’in devrimleri de Cumhuriyet Halk Partisi eliyle gerçekleştirilmiş, bu devrimler, ulusu kulluktan kurtarıp yurttaş, birey olmasını sağlamıştır. Bugün sahip olduğumuz tüm hakların temelinde Önderimiz Atatürk ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nin imzası vardır. Cumhuriyet ilkelerinin yaşatılmasında, yeni rejimin ve devrimlerin halka anlatılmasında, halk tarafından benimsenip, sahiplenilmesinde CHP çok büyük bir rol oynamıştır” dedi.

CUMHURİYET İLE BİRLİKTE BUGÜNE KADAR YAŞAYAN TEK PARTİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhuriyetin gelişimine ortak ve tanık olan, dünya tarihinin akışında önemli bir rol oynayan ve Cumhuriyetle birlikte bugüne kadar yaşayan tek siyasi parti olduğuna işaret eden Çelebi, “Tek partili yaşamı sonlandırıp, çok partili döneme geçişi sağlayıp demokrasiyi gerçek anlamda tesis eden de yine Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarda olduğu 1923-1950 yılları arasında yapılan yatırımlarla çağdaş Türkiye’nin temelleri, savaştan çıkmış, yokluk içindeki ülkenin ekonomik açıdan bağımsızlığını, idari açıdan sürekliliğini sağlayacak büyük adımlar yine CHP iktidarı döneminde atılmıştır” diye konuştu.

ATATÜRK’ÜN YOLUNDAN İLERLEYİP AYLDINLIK GÜNLERE ULAŞACAĞIZ

CHP iktidarı döneminde gerçekleştirilen devrimler ve yapılan yatırımlardan örnekler aktaran Çelebi, günümüzde yaşanan tüm olumsuzluklara karşın umutsuz olmadıklarını vurguladı. Çelebi, “Ancak durum ne kadar vahim olursa olsun bizler Kuvayı Milliye ruhuna sahip, yurtsever insanlar olarak Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği aydınlık yoldan ilerleyerek yeniden aydınlık günlere ulaşacağımızdan eminiz” dedi.

MİLLET İTTİFAKI TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ AÇTI

24 Haziran genel seçimleri ve 31 Mart yerel seçimlerinde kurulan Millet İttifakı’nın bu olumsuzluklardan kurtuluş mücadelesinin anahtarı olduğunu belirten İl Başkanı Çelebi, “Cumhuriyet Halk Partisi önderliğinde kurulan Millet İttifakı’nın 31 Mart yerel seçimlerinde elde ettiği başarı, Türkiye’nin önünü açmış, toplumun üzerindeki ölü toprağını atmış, geleceğe dair umutlar tazelenmiştir. Tıpkı kurtuluş ve kuruluş döneminde olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisi’nin önderliğinde ulusumuzun verdiği demokrasi ve özgürlük mücadelesinin başarıya ulaşacağından hiç şüphemiz yok.  Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, emekten, özgürlükten, adaletten, haktan, hukuktan yana olan, gericiliğe, faşizme karşı bir direnç duvarı olmasının yanında yurttaşların tamamının refahı, geleceği, özgürlüğü için toplumsal politikalar üreten, halktan taraf olan 96 yıldır demokrasi, cumhuriyet, bağımsızlık nöbeti tutan tek partidir” diye konuştu.

YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN CHP

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ şeklindeki sözlerinin CHP üyelerine büyük bir sorumluluk yüklediğini aktaran Çelebi, “Tıpkı Cumhuriyetin kuruluşunda olduğu gibi çok çalışıp, parlamenter demokrasiyi yeniden yaşama geçirecek, atalarımızın emaneti olan Cumhuriyetimi geliştirip yarınlarımıza emanet edeceğiz.  Bunun için de birleşmeli, birbirimize daha çok kenetlenmeli ve CHP iktidarı için el ele, kol kola verdiğimiz mücadeleyi büyütmeliyiz. Başaracağız, çünkü hem inanıyoruz hem de çok çalışıyoruz. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” diyerek sözlerini tamamladı.

EN BÜYÜK DEVRİM İNSANI DÖNÜŞTÜREN DEVRİMDİR

Dünyada CHP’nin bir örneğinin bulunmadığını vurgulayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise şunları söyledi:

“Bir ülkenin kurtuluş mücadelesini gören, bir ülkeyi düşmandan kurtaran ve ülke kuran başka bir siyasal parti yoktur. CHP’nin ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı en büyük devrim insanı dönüştüren devrimdir. Bin yıl teba olarak yaşayan bir insan topluluğunu birey haline getirmiştir ve bunu 15 yılda yapmıştır. 15 yılda bin yıllık katı düşünceyi, insanı değiştirmiştir. En büyük devrim budur ve dünyada bunun örneği yoktur. CHP onun için farklı bir partidir. CHP Atatürk’ün dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti gibi ilelebet payidar kalacaktır. Böyle bir partide siyaset yaptığımızın, emek verdiğimizin önemini bilmeli ve bunun bilincinde olmalıyız.”

96.YAŞ PASTASI KESİLDİ

Konuşmaların ardından CHP’nin 96.yaşı için hazırlanan pasta CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, İyi Parti İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz ve İl Gençlik Kolları Başkanı Av.Güven Özdemir tarafından kesildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor