ÇKHD ADANA’DA YILIN KADININI SEÇTİ

(HABER MERKEZİ)-Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği, Yılın Kadını olarak Dr. Ayten Leyla Sağlamtimur’u seçti. 8.Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, geniş bir kadın topluluğunun katıldığı öğlen yemeğinde, ÇKHD Başkanı Çiğdem Akça ödülünü Yaşlılarla Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Ayten Leyla Sağlamtimur a takdim etti. Tören sırasında duygulu anlar yaşandı.

Çiğdem Akça yaptığı konuşmada, “ Dr. Ayten Leyla Sağlamtimur Adana’da doğup, ilk, orta, lise ve üniversiteyi Adana’da bitiren, emekli hekim olmasına rağmen hala çalışıp aynı zamanda derneklere destek veren Adana sevdalısı bir kadındır.

İyiliklerin karşılıksız olması gerektiği, bir elin verdiğini diğer elin görmemesi gerektiği düsturu ile hareket eden Dr Ayten Leyla Sağlamtimur,1989 Yılından beri muhtelif KADIN Derneklerinde, Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığının “Aile Eğitim Programında “Kadın Hakları, Kadın ve Çocuk Sağlığı” konularında birçok konferanslar verip sağlık taramalarına katılmıştır.

2007-2014 arası 7 yıl Adana Bölge Koordinatörü olarak çalıştığı STGM -Sivil Toplum Geliştirme Merkezinde AB- Avrupa Birliği proje yazma ve yönetimi eğitimleri başta olmak üzere Toplumsal Cinsiyet, Kadın hakları gibi verdiği eğitimlerle Kadın derneklerin gelişme ve güçlenmelerine katkı vermiş, Kadınlar ve Gençler için AB projeleri yazmış, yazdırmış yönetmiştir.

Kendisi ile STGM den aldığım eğitimler sırasında tanıştığım halende desteklerini gördüğümüz ve özverili çalışmalarına şahit olduğum Dr. Leyla Sağlamtimur 2008 yılından beri kız liseli sınıf arkadaşları ile kurduğu Yaşlılarla Dayanışma Derneğinde çalışmalarına devam etmektedir.

50 yılı aşkın Turan Sağlamtimur ’un eşi, Barbaros ve Baybars’ın annesi; Bartu, Barlas, Selen ve Sude’min babaannesi olması bir tarafa Adana’da yaşayan mağdur, muhtaç, Alzheimer’lı, yatağa bağımlı, bası yaraları oluşmuş yaşlıların evladı olması dolayısı ile YILIN KADINI ödülünü hak etmiştir. Kendisini bir kez daha kutlar, hayırlı başarılı çalışmalarının devamını dileriz.”dedi.

Ayrıca Yılın Girişimci Kadınları olarak, CANA Markası sahibi Nermin Arıkoğlu ve ortağı Nazile Bayram ile ÇKHD Yöneticisi Şerife Duvan Menteş’ e de teşekkür plaketi veren Başkan Çiğdem Akça, tüm üye ve gönüllülerinin 8.Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor