CLUB 01’de eğlence hız kesmiyor

Her ne kadar gurme lezzetleri ile öne çıksa da; esasında Adana, festivalleri ve renkli gece hayatı ile de ziyaretçilerini fazlasıyla memnun ediyor. Her renkten ve her zevkten insanları ağırlamak üzere tasarlanan eğlence mekanlarının başında gelen CLUB 01, sosyal medya hesaplarında uygun fiyatı ve kaliteli hizmetiyle sıkça bahsediliyor. Mekanın işletmeciliğini yapan Mehmet Doğan, ‘’Bizler eğlence danışmanıyız. Amacımız insanların gönüllerince eğlenmesini sağlamak. Gece kentin ışıkları söndüğünde bizimkiler hala yanıyor’’ diyor.

 

Röportaj: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Genellikle mutfağı, asabiyeti, sıcağı ve futbol kulüpleri ile bilinen, merkez nüfusuyla halen ülkenin en büyük 5’nci metropolü olan Adana’da, belki de kendisini hiç gezmemiş olanların bihaber olduğu başka bir güzellik daha var: Gece hayatı… Yeme – içme kültürünün doruklarda yaşandığı kentte, bir o kadar da eğlence kültürü artık oturmuş durumda. Kendi deyimiyle ‘eğlence danışmanlığı’ yapan CLUB 01 işletmecisi Mehmet Doğan ile Adana gece hayatına yakından bir bakış attık. Atatürk Caddesi üzerinde yer alan CLUB 01, uygun fiyatı ve hizmetiyle, benzerlerinden farklı bir mekan olarak dikkat çekiyor. İşte, Mehmet Doğan ile yaptığımız röportaj;

Kısaca sizi tanımakla sohbetimize başlayabilir miyiz?

Adıyaman’ın Gerger ilçesine bağlı Konacık köyünde, 1969 yılında dünyaya geldim. Maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitim hayatımı ilkokuldan sonra sonlandırmak zorunda kaldım. 18 yaşında gurbete çıkarak İstanbul’da ki çeşitli restoran ve eğlence mekanlarında sırasıyla komilik, garsonluk ve müdürlük yaptım. 2003 yılında ise Adana’ya gelerek 2015 yılında kadar Özlem Bar’da ortaklık yaptıktan sonra 2015 yılında Derman Türküevi’ne ortak oldum ve kısa zamanda işletmenin tamamını devralarak CLUB 01’e çevirdim. O tarihten bu yana, Adana’nın eğlence hayatında müşteri memnuniyetini ön planda tutan saygın ve güvenilir bir işletme olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

CLUP 01’in özelliklerinden bahseder misiniz?

Aynı anda 200 kişiyi ağırlayacak kapasiteye sahibiz. Şu an, sanatçılarımız Kadir Mardinli ve Ebru Soylu sahne alıyorlar. Saat 21.00’de başlayan programımız 03.00’e kadar devam ediyor. Bütün çalışanlarımız alanlarında tecrübeli ve hizmet kalitesini arttırmak için düzenli olarak eğitime tabi tutuluyorlar. Burada her kesime hitap ediyoruz. Ailece gelenler de mekanımızda gönül rahatlığıyla eğlenebilirler.

Çalışanlarınız ne gibi eğitimlerden geçiyorlar?

Biz burada okumamış psikolog gibi olduk. İnsanlar psikolog olmak için üniversite okur, biz okuyamadık. Bizim yaptığımız iş dünyanın en zor işi. Dünyada en zor iş insanları ikna edebilmek, insanlarla uğraşmak. Biz bunu yapıyoruz. İnsanları rahatlatıyoruz, her türlü dertlerini dinliyoruz. Dışarıdan laf atmak çok kolay, kimse neler yaşadığımızı bilmiyor. Bu işi aslında mutsuz, gerçek dünyasında yalnız, dört duvar arasında kalmaya tahammülü olmayan insanlar yapabilir. Bizler de çalışanlarımızı bu noktada eğitiyoruz.

Adana’da ki gece hayatı kültürünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Pandemiden önce mekanların sirkülasyonu çok fazlaydı. Doluluk oranı her akşam yüzde 80’in altına düşmezdi. Bazı günler masa olmadığı için müşteri alamazdık. Pandemiden sonra ise çok şey değişti. Ekonomi bozuldu, hayat pahalandı. Alt ve orta gelir düzeyinde ki kişiler artık gelemiyorlar. Daha çok geliri yüksek kişileri ağırlar olduk. Onlar da, her gece salonu bizi kurtaracak şekilde doldurmaya devam ediyor.

Düşük gelirliler hiç gelemiyor mu yani?

Ara sıra geliyor; ama ‘’patronum’’ diye geliyor. Benim şuyum var buyum var, şöyleyim böyleyim diye anlatıyor. Sen bir insan olarak üzülüyorsun buna. Çünkü yalan söylediğini biliyorsun. Adam elinde avucunda cebinde ne varsa bırakıp ortadan kayboluyor. Bir daha da kolay kolay görünmüyor.

Burada nasıl bir eğlence kültürü var?
Buraya insanlar genellikle bayan arkadaşlarıyla, sevgilileriyle geliyor. Gayet de güzel, rahatsız edilmeden eğleniyorlar. Her akşam sahne alan şarkıcılarımız çok özel sesler. Birbirlerini tanımayan insanlar, ilerleyen saatlerde şarkılar eşliğinde hep birlikte halay çekiyorlar.

Çok fazla gece hayatının içindesiniz. En büyük tespitiniz ne oldu şimdiye kadar?

Gece hayatına herkes bir şey bulmak için çıkıyor. Kimisi kariyer, kimisi sevgili, kimisi rahatlamak için. Herkes içindeki mutsuzluğu bırakıp doğru bir enerji almak istiyor.

Zor mu bu sektörde çalışmak? Çok kaprisli müşteriler oluyor mu?
Olmaz mı? Eğlence sektörü çok zor bir sektördür. İçeri almazsınız, sizi tehdit eder. ‘Ben şuyum, sen benim kim olduğumu biliyor musun?’ derler; ama fark etmez bizim için kim olduğu. Diğer müşterilerimizin huzur ve güvenliği için gözümüze kestirmediğimiz birini asla içeri almayız.

Gece kulüplerinde fahiş hesaplar geldiği söylenir, doğru mudur?
İnanın 300-400 lira hesap ödeyen de var, 3-4 bin lira ödeyen de. Yani sen su gibi içersen, aynı anda masaya da özel hizmet alırsan ne bekliyorsun? Her şeye rağmen biz müşterilerimize sahip çıkıyoruz, ‘’hesabı ödedin, bitti’’ değil. Bizde dostluk vardır, güven vardır. Yoksa bunca sene nasıl ayakta kalacaktık?

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Bizler, eğlence sektörünün temsilcileri olarak, insanların daha iyi vakit geçirmelerini sağlamak için varız. İşimizi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Amacımız fahiş fiyatlar uygulayarak fazla para kazanmak asla değil. Herkesin her zaman gelebileceği nezih bir mekan olma kimliğimizi koruduk ve korumaya devam edeceğiz.

Bu röportajın gerçekleşmesine zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

Ben teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor