ÇÜ engelli öğrenci temsilcisi seçimi yapıldı

ADANA (BÖLGE)-Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Kültür ve Spor Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Engelli Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon Birimi, engelli öğrencilerin eğitim ve öğretim sorunlarını belirlemek üzere bir araya geldi.

Temel amacı, ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde sosyal, kültürel, eğitim, öğretim, ekonomi ve ulaşılabilirlik konularında engelli öğrencileri desteklemek ve yaşadıkları sınırlılıkları kolaylaştırmak olan birim, Komisyon Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan başkanlığında Akif Kansu Toplantı Salonu’nda değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantıya Komisyon Birim Koordinatörü Doç. Dr. Özgül Akın Şenkal ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri ve engelli öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Komisyon Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan yaptı. Prof. Dr. Erdoğan, Çukurova Üniversitesinin mekânsal gelişimi için düzenlemeler yaptıklarını belirterek, sınav ve eğitimle ilgili yönerge hazırlayarak senatodan geçtiğini söyledi. Çukurova Üniversitesinin engelsiz hale getirilmesiyle ilgili çalışmaların hız kazandığını ifade eden Prof. Dr. Erdoğan, 2020 yılında kuzey kampüsün engelsiz hale gelmesi için proje ve çalışmaların tamamlandığını söyledi. Prof. Dr. Erdoğan, engelli öğrencilerin mekânsal sorunlarını gidermek üzere çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Birim Koordinatörü Doç. Dr. Özgül Akın Şenkal ise katılımcılara bilgilendirme yaptı. Doç. Dr. Şenkal, Çukurova Üniversitesi olarak engeli öğrencileri önemsediklerini ve bu kapsamda çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, kampüste rahat eğitim ve öğretim yapabilmeleri için gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi. Doç. Dr. Şenkal Çukurova Üniversitesinde birimlerine kayıtlı 78 engelli öğrenci olduğunu söyleyerek, bölümleri ve dağılımları hakkında bilgi verdi.

Daha sonra ilgili daire başkanlıklarının temsilcileri Çukurova Üniversitesinin engelsiz mekân olması için yaptıkları çalışmaları görsellerle sunum yaptı. Sunumların ardından Engelli Öğrenci Temsilciliği seçimlerine geçildi. 3 kişi aday olurken adaylar kendilerini tanıtarak projelerini açıkladı. 3 aday arasında yapılan seçim sonucu İletişim Fakültesi Öğrencisi Alper Okçuoğlu ile Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisi Yasemin Günay Engelli Öğrencisi Temsilcisi olarak seçildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor