ÇÜ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEDEF BÜYÜTTÜ

(BÖLGE ÖZEL)-Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şanlı Sadi Kurdak, akademik kadroyu güçlendirerek apoletli öğrenciler mezun edeceklerini söyledi.

Prof. Dr. Kurdak, daha önceleri 1987 yılında rektörlüğe ardından Eğitim Fakültesi’ne bağlanan Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nun (BESYO) 8 Mayıs 2020 tarihinden itibaren “Spor Bilimleri Fakültesi” olarak hizmet vereceğini, kendisinin de dekan olarak atandığını, yardımcılıklarını Prof. Dr. Zeynep Dinç ile Doç. Dr. Fatma Pervin Bilir’in yapacağını, sorumluluklarının arttığını kaydetti.

MİSYON VE VİZYON

Öğrencilerin kendi potansiyellerini ortaya koymalarına, geliştirmelerine ve katılımlarına fırsat verecek bir ortam hazırlayacaklarını ifade eden Prof. Dr. Kurdak, “Çağdaş bilgiler ile donanmış, yeniliklere açık, kültürel birikimi ve iletişimi önemseyen, araştırma ve sorun çözme yeteneği gelişmiş, evrensel etik değerlere bağlı, çevresine liderlik edebilecek düzeyde öğrenci ve ülkenin gereksinim duyduğu beden eğitimi ve sporla ilgili hizmetleri sunabilecek elemanları yetiştirmeyi ve kalite anlayışıyla paydaşlarına hizmet sunmayı misyon olarak üstlenmiştir.

Vizyon olarak da Nitelikli eğitimi gerçekleştirirken uluslararası düzeyde bilgi üreten, sürekli gelişen, ulusal ve evrensel boyutta katkı sağlayan, yetiştirdiği mezunları ve ürettiği bilgi ile örnek gösterilen, mensubu olmakla gurur duyulan bir yüksekokul olmak” şeklinde belirlemiştir” dedi.

DOKTORA EĞİTİMİ VERMEYE BAŞLADIK

BESYO Müdürü olarak 8 yıldır görev yaptığını, bilimsel ekip çalışmasıyla birçok üniversitenin kendilerini model aldığını belirten Prof. Dr. Kurdak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şu anda 2 profesör, 5 doçent, bir doktor öğretim üyesi toplamda 30 öğretim görevlimiz var. Ayrıca bin kadar öğrencimiz bulunuyor. Akademik kadroyu güçlendirerek apoletli öğrenciler mezun edeceğiz. Buradan mezun olacak öğrenciler bağımsız araştırma yapma kabiliyetine sahip ve alanında temel bilgilerle donatılmış olacaklar. Bilgi üretmek ve üretilen bilgiyi paylaşmayı ilke edinmiş olacaklardır. Bu bağlamda, doktora eğitimi vermeye başladık. Pandemi nedeniyle bazı çalışmaları şimdilerde askıya aldık. Yeni sezonda 40 öğretmenlik, 50 antrenörlük, 50 yöneticilik 5’de engelli antrenörlük bölümüne öğrenci alacağız. Son yıllarda sınavları velilerin önünde şeffaf olarak bilgisayar ortamında yapıyoruz. Başkasının yerine sınavlara girecekleri tespit etmek için yüz tanıma cihazlarımız bile var. “

SPOR TESİSİ ZENGİNİYİZ

Spor tesisi konusunda hayli iyi konumda olduklarını ve buralardan öğrencilerin verimli yararlanmaları için her türlü kolaylığı gösterdiklerini ifade eden Prof. Dr. Kurdak, her zaman yardım ve destek gördükleri, BESYO’nun Spor Bilimleri olması için gerekli çabayı gösteren Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’a şükran borçları bulunduğunu ifade etti. Kurdak, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Kampüs içerisinde spor tesisi konusunda hayli şanslı durumdayız. Başta Özdemir Sabancı Kapalı Yüzme Havuzu, Sakıp Sabancı Spor Sergi Salonu, Prof. Dr. Lütfullah Aksungur Spor Salonu, tartan pistli atletizm ve futbol stadı. Cimnastik Salonu, Çim saha, tenis kortu, 2 halı saha, açık basketbol ve voleybol sahaları, kano ve kürek için 2013 yılında Akdeniz Oyunları’nda yenilenen çağdaş kayıkhaneye sahibiz. Seyhan Baraj Gölü’nden daha çok yararlanmayı hedeflemekteyiz. “

Kurdak, Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde kalp, diyabet, obezite, yaşlılık, astım ve allerji hastalarına yönelik spor araştırmaları gerçekleştirdiklerini belirterek, hedeflerinin ilaç ve sağlık harcamalarını düşürmek olduğunu da sözlerine ekledi. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor