ÇUKOBİRLİK PARÇA PARÇA SATILIYOR!

Mihmandar’daki savcın ve Çırçır fabrikasına ait 41 dönüm arazi ihale yoluyla satışa çıkarılıyor. Çukobirlik arazilerinin teker teker elden çıkarıldığını öne süren Mihmandar Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Köylü, arazinin satılmasını bir acizlik olduğunu söyledi.

”Bu satış bir ihanettir” diyen ve bu yanlışın zincirleme devam edeceğini belirten Mustafa Kemal Köylü, “Yetkilileri bu yanlıştan dönmeye ve birliğiin asıl amaç ve vizyonları doğrultusunda  görevlerini yerine getirmeye davet ediyorum” dedi.

ADANA (BÖLGE)-Ortadoğu ve Balkanların en büyük entegre tesislerinin başında yeralan, ancak giderek aktivitesini kaybeden ve yok edilmeye çalışılan Çukobirlik, Mihmandar Savcın ve Çırçır fabrikasına ait 41 dönüm arazinin satışa çıkarıldığı açıklandı.Satış kararına büyük tepki gösteren MihmandarYönetim Kurulu Başkanı Mustafa  Kemal Köylü, kararın bir ihanet olduğunu belirterek şöyle dedi;

 “27.01.2021 Çarşamba günü Karataş yolu üzerinde bulunan Mihmandar Sawgın ve Çırçır Fabrikasına ait 41 dönüm arsası içerisinde depoları ve idari binası olan fabrikayı ihaleye çıkarmış olup satışı yapılacaktır. Muhammen bedeli 32 milyon civarında olan bu değerli arsanın tarihi yok sayılarak Çukobirlik ortaklarının alın teriyle alınmış olan bu kıymetli arsamızın satılması ortaklarımıza ve ülke tarımına yapılan büyük bir ihanettir”
  Çukobirlik yönetiminin asıl işlevinin mülk satmak olmadığını ve birliğin asıl amaç ve vizyonu doğrultusunda görev yapmasının hasıl olduğuna da vurgu yapan Köylü, “Çukobirlik yönetiminin asıl işlevi birliğe ait mülkleri satmak değildir. Yaklaşık 4 yıl önce Tarsus Kooperatifinin 22 dönüm olan yeri, 40 milyon TL garanti para ve satış arttıkça artı prim olarak değerlendirilmişken, şimdi 41 dönüm olan ve Adana merkezindeki bir yerin daha aşağı bir fiyatla birilerine satılacak olması acizliktir” diye konuştu.

Bu yanlıştan bir an önce dönülmesini beklediğini de ifade eden Çukobirlik Mihmandar Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Köylü, “Bu satış bir hıyanettir, bu yanlışla birlikte diğer yanlışlar peşi sıra gelir. Bu durum gerçekten çok üzücü. Yetkilileri bu yanlıştan dönmeye ve birliğin asıl amaç ve vizyonları doğrultusunda görevlerini yapmaya davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor