Çukobirlik satışı Meclis gündeminde

(HABER MERKEZİ)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, ülke tarımı, ekonomisi ve çiftçisi için hayati önem taşıyan Çukobirlik’e ait gayrimenkullerin satışına ve tasfiye girişimlerine karşı mücadelesini aralıksız sürdürüyor. Çukobirlik’in bünyesindeki 41 dönüm arazi üzerine kurulu Mihmandar Kooperatifi’nin 56 milyon 500 bin liralık rayiç bedel tespitine rağmen 35 milyon 500 bin liraya satışına Meclis’te tepki gösteren Barut, “Çukobirlik’in gayrimenkulleri satıştan çıkarılıp tarıma ve çiftçiye tekrar kazandırılsın. İktidar, yandaş firmalara yaptıklarının benzerini Çukobirlik’e de yapsın. 4572 Sayılı Yasayı değiştirerek borçlarını silip işlevsel hale getirmek için destek versin” dedi.
“BORÇLARI SİLİNSİN”
 Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin (Çukobirlik) içinde bulunduğu duruma ilişkin TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Ayhan Barut, “Çukobirlik’in tasfiye edilmesine, atıl bırakılmasına sessiz kalamayız. Devletin kaynakları israfa, saltanat düzenine ve şatafata değil Çukobirlik gibi hayati öneme sahip kurum ve kuruluşlar için kullanılsın. Çukobirlik satılmasın, borçları devletçe ödenip işlevsel hale getirilsin” diye konuştu.
RAYİÇ BEDEL TESPİTİNİ HATIRLATTI
Meclis’te yaptığı konuşmada, “Ülkemizin değerlerinin tek tek yok edilmesini hazmedemiyoruz” diye iktidara tepkisini gösteren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Gözümüz gibi koruyup kollamamız gereken Çukobirlik’in de atıl bu durumu canımızı yakıyor. Borç batağına saplanan Çukobirlik, bir dönem Ortadoğu ve Balkanlar’ın en büyük entegre tesisine sahipti. Ülke tarımı ve çiftçimiz için vazgeçilmez öneme sahip Çukobirlik’in bu çıkmazdan kurtulmasını istiyoruz. Çukobirlik’in gayrimenkulleri satıştan çıkarılıp tarıma ve çiftçiye tekrar kazandırılsın. İktidar, yandaş firmalara yaptıklarının benzerini Çukobirlik’e de yapsın. 4572 Sayılı Yasayı değiştirerek borçlarını silip işlevsel hale getirmek için destek versin. Çukobirlik’in 41 dönüm arazi üzerine kurulu Mihmandar Kooperatifi’nin de 56 milyon 500 bin liralık rayiç bedel tespitine rağmen 35 milyon 500 bin liraya satışı ürkütücüdür. Bu işin de peşini bırakmayacağız, Çukobirlik’e sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

Haberin görüntüsü aşağıdaki linktedir.
https://we.tl/t-stkdSuJ4iv

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor