Çulhaoğlu: İktidar emekli ve memuru yok saydı

(HABER MERKEZİ)-İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, AKP iktidarı emekli ve memura yaptığı yüzde 7/8 arasında zammı eleştirdi ve köprü ve otoyollara yapılan yüzde yirmibeş zammında geri çekilmesini istedi.

Açlıkla boğuşan vatandaşlarımıza yüzde7/8 arasında zam yapıldı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2020 yılında enflasyonun yüzde 14.60 olduğunu açıkladı. Ak Parti iktidarı 2021 yılı memur ve emeklilerimizin maaş + enflasyon fark artış oranlarını açıkladı.

Buna göre Memur ve Memur emeklimiziçin zam artı enflasyon farkı ile birlikte yüzde 7,6. SSK ve Bağ-Kur emeklimi zereva görülen toplam artış oranı yüzde 8,36 oldu. İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu emekli ve memur maaşlarında yapılan cüzri artışlarla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Ak Parti İktidarı bu rakamları açıklarken de halen Milletimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz demektedir.

Bu oranlar bizim ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha ispatlamış oldu. Bunun böyle olacağını ve iktidarın Türkiye İstatistik Kurumu üstünde yine büyük bir baskı kuracağını, aylık – yıllık bazda ülke enflasyonunu düşük göstereceklerini, böylelikle bu insanlarımızı açlığa mahkum etmeye devam edeceklerini,teklif ettiğimiz net 3000 TL. asgari ücreti vermeyeceklerini, söz verdikleri halde 3600 ek gösterge bekleyenleri,EYT’lileri görmezden geleceklerini daha önceki basın açıklamalarımda sizlerle paylaşmıştım.

Emekli ve Memur maaşlarında yapılan bu cüzi artışlar, yılbaşı itibarı ile yürürlüğe giren ve milletimizi canından bezdiren gereksiz dolaylı vergiler, elektrik, doğalgaz ve otoyol geçişlerine yapılan zamlarla daha vatandaşımızın cebine girmeden yok olmuştur. Daha yeni yıla girilir girilmez, Elektriğe başlangıç olarak yüzde 12, geçmediğimiz Köprüler ve Otoyollara yüzde 25 zam yapıldı. Ama açlıkla boğuşan dar gelirlilerimize enflasyon farkı ile birlikte yüzde 7-8 zam yapıldı. Vatandaşımızın Çarşı-Pazar enflasyonunun yüzde 40’lara çıktığı günümüzde zaten zor günler geçiren insanlarımıza kaşıkla verdiklerini kepçeyle geri alıyorlar, sonrada geçinemiyoruz diyen milletimize “Yüzünüze gözünüze dursun” Diyorlar. Oy aldıkları Aziz ve Necip milletimize verdikleri değer bu kadardır

Ekonomik olarak büyük bir cenderenin içine düşürülen bütün insanlarımız gibi Cumhur ittifakı bileşenlerine oy veren değerli kardeşlerimiz de bunun farkındadır ve onlarda bu olumsuzlukları artık görmektedirler.

Biz İyi Parti olarak milletimizin umudunu yitirmemesini istiyoruz. Milletimizin bize gösterdiği teveccühün giderek arttığını görüyoruz.İyi Parti İktidarında getireceğimiz iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistem sayesinde faiz ve ithalata dayalı, üretmeden israf eden bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Etme yönetme şekline son vererek milletimizin geçim kaygılarınada son verecek,katılımcı demokrasi ile herkesin eşit temsil edildiği, kutuplaştırmanın son bulduğuAk Partinin ötekileştirme siyaseti son bulacak,toplumsal barışı mutlaka inşa edeceğiz. “

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor