‘CUMHURİYETİN MEŞALESİNİ İLELEBET YAKACAĞIZ’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Bulut, “Gençlerin terk etmeyi düşünmeyeceği, zihinlerinde valizlerini hazırlamadığı bir ülkeyi, umutlu bir geleceği yeniden kuracağız” dedi.

(HABER MERKEZİ)-CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında 19 Mayıs’ın, bağımsızlık ve özgürlük için, emperyalizme ve işbirlikçilerine boyun eğmeyen mazlum bir halkın yeniden ayağa kalkışı olduğunu kaydetti.

16 Mayıs’ta Bandırma Vapuru’yla İstanbul’dan Cumhuriyet düşüyle yola çıkan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basarak milli mücadelenin kıvılcımını çaktığını kaydeden Bulut, bir ulusun makus talihini de değiştirdiğini söyledi.

“CUMHURİYET MEŞALESİNİ İLELEBET YAKACAĞIZ”

Bulut, şöyle devam etti:

“Kurtuluş Savaşı’nda, ulusumuz genci yaşlısıyla, kadını erkeğiyle mazlum milletlere örnek olan bir mücadele vermiştir. Bu destansı mücadele Cumhuriyetle taçlandırılmıştır.

Ancak, 105 yıl sonra geldiğimiz noktada Cumhuriyetin karşısındaki en büyük tehdit, milletten aldığı milli egemenliği Saray’ın duvarlarına hapseden tek adam yönetimidir.

Bizler, Atatürk’ün açtığı çağdaşlaşma yolundan ilerleyenlerin partisi CHP olarak söz veriyoruz:

Cumhuriyet meşalesini ilelebet yakacak, hepimizin özlemini duyduğu huzurlu ve ortak bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz.

Atatürk, “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız… Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir” demiştir ve 19 Mayıs’ı gençlere armağan etmiştir.

“GENÇLERİN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİREBİLDİĞİ BİR ÜLKE KURACAĞIZ”

Gençlerin terk etmeyi düşünmeyeceği, zihinlerinde valizlerini hazırlamadığı bir ülkeyi, hayallerini gerçekleştirdiği umutlu bir geleceği yeniden kuracağız. 19 Mayıs’ın 105. yılında bize düşen en büyük görev, Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik ve çağdaş Türkiye yolunda yorulmadan yürümek, Cumhuriyeti demokrasiyle büyütmektir.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; ilke ve devrimlerine, demokrasiye, tam bağımsızlığa olan sarsılmaz inancımızla Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor