DEMİRDAL AİLESİ VE FATİH TERİM’İN BİTMEYEN DOSTLUĞU

Adana Demirspor ile özdeşleşmiş merhum Muharrem Gülergin’i model alarak Mavi-Lacivertli renklere aşık olan, kulübün iyi ve kötü günlerinde kendilerine ihtiyaç olduğunu hissettiklerinde fikir ve görüşlerine başvurulan Demirdal Ailesi’nden İlhan Demirdal 81 yaşında vefat etti.

Eski yüzücü ve sutopu oyuncusu İlhan Demirdal’ın cenazesi Asri Mezarlık’ta salgın önlemlerine rağmen Demirspor kulübü eski başkan ve yöneticileri, hakem, antrenör, futbolcu, spor ailesi, gazetecilerin katılımıyla toprağa verildi. Galatasaray’ın Teknik Direktörü Fatih Terim, bugünkü antrenmana çıkmayarak, sıkıntılı döneme rağmen vefa borcu olduğuna inandığı Demirdal ailesini yalnız bırakmayarak cenazeye katıldı. Daha sonra uçak ile Göztepe ile yapacakları karşılaşma için İzmir’e gitti.

Demirspor’u biraz yakın takip edenler Demirdal ailesi ile Fatih Terim’in dostluklarının 1970’li yıllara dayandığını yakından bilirler. Demirspor genç takımda başarılı maçlar çıkartan, 1972 yılında Demirspor’un şampiyonluğunu yaşayan Fatih Terim’in 1974 yılında rahmetli efsane futbolcu Metin Oktay’ın yanı sıra, Muharrem Gülergin ve Demirdal ailesinin özellikle Orhan Demirdal’ın desteğiyle Galatasaray’a transferi günlerce manşet yapılmış ve konuşulmuştu.

Ahde-vefaya önem veren Fatih Terim, Demirdal ailesini asla ihmal etmedi. Özellikle Galatasaray’da futbolculuk döneminde, milli takımda, Galatasaray’da, hatta Fiorentina’da bile teknik direktörlük yaptığı dönemlerde özellikle Orhan Demirdal’ı arayarak kendine şans dilemişini isterdi. Rahmetli Orhan Demirdal’ın kendine özgü inançları vardı, su olan köprüden geçer, 7 cami dolaşır, ayrıca penaltı atılırken ellerini bağlardı.

Fatih Terim, kansere yakalanan ve 22 Temmuz 2001 yılında vefat eden Orhan Demirdal’ın tedavisinin İsrail’de yapılması için büyük çaba göstermiş ve cenazesinde hıçkıra hıçkıra ağlamıştı.

Demirdal ailesi ikisi kız 6 kardeştir. Rahmetli Remzi, İlhan ve Orhan Demirdal vefat etti. Hayatta kalan Turhan Demirdal, 1986 yılında Prof. Dr. Ali Uras’ın Futbol Federasyonluğu Başkanlığı döneminde Adana’dan yönetime giren tek kişiydi. Demirdal ailesinin vasiyeti nedeniyle tabutun üzerine mavi-lacivert flama konuldu. İlhan Demirdal’ın mekanı cennet olsun. Aileyi sabırlar diliyorum.

-MİLLİ SUTOPUCU AHMET ÖZUZUN’DAN BİR ANI-

1960’lı yılları 100 metre serbest yüzme yarışı var. Halil Dalhan yüzücüleri anons etti. Remzi, İlhan, Orhan ve Turan Demirdal kardeşler kulvarlara yerleşirler. Hakem eski yüzücü Ahmet Güçlüoğlu çıkış düdüğünü çalar. Yarışta 4 kardeş birlikte giderler, dönüşte ise büyüğe saygı nedeniyle sıralama şöyle oluşur; Remzi ağabey birinci, ardından İlhan,  Orhan  ve Turan yarışı tamamlarlar. 4 kardeşe madalyaları takılır. Tribünde yarışı izleyenler alkışlayarak büyük bir coşku ile Demirdal kardeşleri kutlarlar. Bu yarışı asla unutamam. Yaş olarak büyüğü geçmek, hele ki ağabeyse ayıptır mesajı vermişlerdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor