DEMİRSPOR 10 KİŞİYLE KAZANARAK ŞAMPİYONLUK YOLUNDA BİR ENGELİ AŞTI

Adana Demirspor KORONAVİRÜS nedeniyle lige verilen yaklaşık 3 ay aradan sonra üç önemli oyuncusundan eksik çıktığı karşılaşmada Osmanlıspor’u 2-1 yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir engeli aştı.

Bolu kampını hayli verimli geçiren Adana Demirspor, sahasında konuk ettiği Osmanlıspor karşılaşmasına omuzundan ameliyat olan Kaleci Muhammet ile kart cezalıları Erkan Zengin ile Tarık Çamdal’dan yoksun çıktı. Mavi-lacivertli takımda ilk golü 25. Dakikada Aosman attı.  29. Dakikada rakibine ceza sahası içinde faul yapan Adil kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Hakem Burak Şeker bu hareketi penaltı olarak değerlendirdi. Osmanlıspor’dan Mertan penaltıyı gole çevirerek eşitliği sağladı.

İlk yarı 1-1 sonuçlandı. İkinci yarıda bir kişi eksik olmalarına rağmen Demirspor hücuma dönük futboluyla rakip kaleyi sürekli rahatsız etti. 79. Dakikada Demirspor’un forvet oyuncusu Mehmet Akyüz kendine yakışır gol atarak maçın skorunu 2-1 olarak belirledi. Maçtan sonra futbolcular, teknik kadro ve diğer görevliler stat çıkışında kendilerini bekleyen taraftarlarla sosyal mesafeyi de koruyarak galibiyeti kutladılar.

Rakibini mağlup ederek puanını 48 yapan Adana Demirspor, 90 dakikanın sonunda yüzde 60 topla oynadı. Mavi-Lacivertli takım rakip kaleyi 9 kez yokladı. Ankara ekibi ise maç içinde 8 şut atabildi. Adana Demirspor 417 başarılı pas yaparken, Osmanlıspor ise 241 başarılı pas yapabildi. Demirsporlu futbolcular rahat kart görüyorlar. Bu bağlamda ceza ve ödül uygulanmalı. Ayrıca sporcuların uyarılması gerekiyor.

Ligde kolay maç yok. Grupta en fazla gol atan Demirspor, puan cetvelinde alt sıralarda bulunan Osmanlıspor’dan istediğini aldı. Sırada play off hedefleyen Giresunspor maçı var. Elbette en önemlisi 2 hafta sonra deplasmanda yapacağı Erzurumspor maçı şampiyonluğu veya ilk 2 sırayı belirleyecek. 

Kentimizin diğer takımı Adanaspor ne yazık ki kaderine terk edildi gibi. Giresun deplasmanından 3-1 yenik ayrılan turuncu-beyazlı ekip, hafta sonu Bursaspor ile karşılaşacak. Düşme hattında bulunan takımın sporcularının moral-motivasyonları kötü. Şayet Adanaspor bir alt kümeye düşerse bunun sorumlusu yöneticiler olacak. Ayrıca, tekrar birinci lige yükselmek sanıldığı gibi kolay olmayacak. Belki 3, belki de 8 -10 yıl sürecek.

İTİRAZLAR OLABİLİR

Akhisarspor’da 67 yaşındaki teknik direktör Yılmaz Vural, teknik heyet, çalışanlar ve 3 futbolcu dahil 12 isimde KORANAVİRÜS’e rastlandı. Bu ciddi olay karşısında federasyonun Altay ile yapacağı karşılaşmayı ertelemesi gerekirdi. Ne yazık ki Akhisarspor deplasmanda Altay’a 3-1 yenilerek bir darbe de oradan aldı.

Bazı yönetici ve teknik direktörlerin korkusu buydu. Akhisar‘da birden çok isimde KORONA çıkması ligin seyrini etkiler. Çünkü bir takımın iskeletinden 6-7 tanesi devre dışı kaldığında takımın gücü zayıflar ve oyun sistemi devre dışı kalır. Bu çok ciddi bir problem. Sadece Akhisarspor’un maçlarının askıya alınması işe yaramaz. Adil şekilde rekabet edilemez bu durumda. Ligin seyrini etkileyecek bir durumda ertelenme söz konusu olabilir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor