DEMİRSPOR DOĞUM YAPTIRDI

Adana Demirspor mutlak kazanması gereken Ümraniyespor karşılaşmasında zaman zaman zorlandı. Adeta doğum yaptırdı. Kalesinde rahat 2 gol görmesine rağmen kazanan taraf oldu.

 Karşılaşma başlamadan önce golcü Mehmet Akyüz’ün ilk onbir içinde olmadığını görünce şaşkınlık yaşadık. Hatta basın tribünü Mehmet Akyüz konusunda ikiye bölündü. Sakatlığı olmayan Akyüz neden yedek olarak oturtuldu? Kimileri ‘hocanın tasarrufu derken, kimileri de gol atacak başka oyuncularda var onlara şans verilmeli’ tezini savundu.

Özellikle ilk 15-20 dakika her iki takım yeterli pozisyon üretemediği gibi adeta birbirlerini ölçtüler. Daha sonra ki dakikalarda Demirspor’da gününde olan Hasan Kılıç ile özellikle sahanın her alanında basmadık yer bırakmayan deneyimli oyuncu Erkan Zengin ikişer gol atarak takımı rahatlattılar.

Özellikle karşılaşmanın ikinci yarısında Demirspor daha çok gol pozisyonu üretti. İleri de Dibba genelde yalnız kaldı. Hücumda çoğalmayı düşünmeyen mavi-lacivertliler bunun sıkıntısı yaşadılar. Kaptan Volkan Şen, gol yollarında zaman zaman asitlik yaptı. Ancak, gereksiz topla oynaması nedeniyle kendini yordu. Çok zaman dönmekte zorlandı.

Büyük umutlarla transfer edilen Gökhan İnler, pas hataları yanında çok top kaptırdı. Sadece bir şutunu rakip takımın kalecisi Ahmet çıkardı. Demirspor’da futbolcular arasında disiplinsizlik olduğunu gözlemledik. Oyundan alınan Anıl, kendisine su vermek isteyen malzemecinin eline vurması yadırgandı.

Demirsporlu futbolcular yine gereksiz kartlar gördü. Mehmet Uslu, Traore, Dibba ve kaleci Zubaş, sarı kart gören oyuncular oldular. Ceza ve ödül yönetmeliğini çalıştırmak gerekir.  Hakem Alper Çetin, saha kenarında her pozisyona itiraz eden Ümraniyespor Teknik Direktörü Sait Karfırtınalar’a sarı kart gösterdi. Gollerde ve kartlarda pek hatası olmadı.

Demirspor bu önemli karşılaşmayı kazanarak Altay yenilgisini affettirdi.  Bir de geniş kadroya sahip olan Demirspor, bundan böyle sahaya çıkacak ilk onbiri belirlemeli. Her hafta farklı kadroyla çıkmak hem futbolcuları rahatsız eder, hem de teknik direktör Ümit Özat’a güveni azaltır.

Bu arada, Altay yenilgisi sonrasında Ümit Özat’a büyük tepki gösteren taraftarların da biraz daha akılcı, sakin ve sabırlı davranması gerekir. Aksi halde bunun zararını mavi-lacivertli kulüp görür.  Demirspor, deplasmanda hafta sonu Bandırmaspor karşılaşmasından galibiyetle dönmesi ve rakiplerinden kopması en büyük dileğimizdir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor