DEMİRSPOR İLE ERZURUMSPOR MAÇININ ÖZETİ OLMAK YA DA OLMAMAK

Adana Demirspor bugün karşılaşacağı ve geleceğini belirleyecek Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor karşılaşmasını kazanması gerekiyor. Ünlü İngiliz Şair ve oyun yazarı William Shakespeare’nin “Olmak ya da olmamak” oyunu Demirspor ile Erzurumspor karşılaşmasının özeti. Olmak için çaba göstermek, sakin davranmak, istemek, yardımlaşmayı unutmamak, sürekli gol aramak şart.

Elbette 90 dakika kolay geçmeyecek. Her iki takımın hedefi ilk 2 arasında yer alarak süper lige yükselmek. Bireysel olarak iyi bir ekibe sahip olan Demirsporlu futbolcular şayet yüreklerini sahaya koyarlarsa bu maçı kazanacaklarını umuyorum. Seyircisiz oynanacak karşılaşmada deplasman korkusu da yaşanmayacak.

Salgın nedeniyle ligi verilen aradan sonra karşılaştığı Osmanlispor’u 2-1, ardından Play-Off kovalayan Giresunspor’u 4-2 yenerek moral bulan Demirspor’da başta Başkan Murat Sancak olmak üzere, tüm yöneticiler, teknik heyet,  futbolcular ve diğer görevliler süper lige çıkmak için en büyük engel olan Erzurumspor maçına hazırlar. Omuzundan ameliyat olan kaleci Muhammet dışında takımda ciddi eksikleri bulunmuyor.

Ancak, aynı heyecanı kentte göremiyoruz. 25 yıl aradan sonra yakalanan fırsat iyi değerlendirilmeli. Başta göreve yeni başlayan ayrıca kaymakam ve vali olarak görev yaptığı yerlerde spora önem verdiğini öğrendiğimiz Vali Süleyman Elban olmak üzere, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile diğer ilçe belediye başkanlarının maddi ve manevi olarak mavi-lacivertli takımın yanında olduklarını hissettirmeleri gerekir. Ayrıca esnafın da en az mavi-lacivertli bayrak asarak destek vermeleri gerekmez mi?

Adana Demirspor‘da Erzurumspor maçı öncesi 8 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Mavi-Lacivertli takımda 3’er sarı kartı bulunan Kurtuluş Yurt, Okan Alkan, Tayyip Talha, Sinan Kurt, Mehmet Uslu, Traore, Rassoul, Erkan Zengin ve Pa Dibba Erzurumspor maçında sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve 32. haftada oynanacak olan Altay karşılaşmasında forma giyemeyecekler.

Erzurumspor Kulübü Başkanı Hüseyin Üneş ve yönetim kurulu üyelerinin bu denli önemli Demirspor maçı öncesinde Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’i ziyaret etmeleri yadırgandı. Ayrıca, erken final niteliğindeki karşılaşmaya hakem Ali Palabıyık’ın atanması da Demirsporlu taraftarları kızdırdı. Erzurumspor sadece işi sahaya bırakmıyor. Bazı bakanlar, Acun Ilıcalı, siyasiler, milletvekillerini de arkalarına aldıkları gözleniyor.

Demirsporlu futbolcular, hiçbir mazerete sığınmadan kendi gelecekleri, transferleri ve pazarları için Erzurumspor’u yenerek kentte bayram yaptırmaları en büyük dileğimizdir. Yolunuz açık olsun…..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor