DEMİRSPOR KÖYÜNDE DOĞRU HAMLELERLE TARAFTARINI MUTLU ETMELİ

Adana Demirspor, play-off grubu ilk karşılaşmada deplasmanda Bursaspor ile golsüz berabere kalarak küçük bir avantaj yakaladı. Şayet Erkan Zengin, Berk ve Mehmet Akyüz son vuruşlarda daha akılcı davransalardı gollü galibiyetle turu garantiye alacaklardı.

Demirspor’un gol umutlarından ve maçın kaderini değiştirecek yetenekte Volkan Şen’in sakat veya cezalı olduğu bilgisi kulüp tarafından açıklanmadı. O halde neden bu denli önemli bir karşılaşmada Volkan Şen yedek kulübesinde oturtuldu. Spor medyasından gizlenen bir olay mı yaşandı? Bu arada Kaleci Kurtuluş, en az 2 mutlak gole izin vermeyerek sahanın en iyileri listesinde yer aldı.

Karşılaşmada her iki takımın temkinli oynadıkları dikkati çekti. Bursaspor’un da hücuma dönük oynadığını ve bariz goller kaçırdığı gerçeğini gizleyemeyiz.  Demirspor iyi bir fırsat yakaladı. Köyünde kazanarak ve taraftarlarını mutlu ederek İNANANLAR ORDUSU olduklarını billboard ve pankartlarda değil, sahada da kanıtlamaları gerekir. Ekonomik yönden sıkıntı yaşamayan Mavi-lacivertliler bu kadro ve olanaklarla şayet bu sezon süper lige yükselemezse kimse 10-15 yıl süper lig hayali kurmasın. 

Karşılaşmadan sonra takımın teknik sorumlusu  Cüneyt Dumlupınar yaptığı açıklamada, “Adana’da ki maçın hikayesi farklı olacak” diyerek  Adana’da finale kalmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını, her maçın ayrı bir stratejisi olduğunu, deplasmanda Bursaaspor’a karşı farklı bir formatta oynadıklarını, rövanşı kazanarak tur atlayacaklarını söyledi.  

26 Temmuz Pazar günü Adana’da saat 21.00’de gerçekleşecek rövanş karşılaşmasını Ankara bölgesinden Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek.   Hakem Uğurlu, bu sezon Demirspor’un 7 maçını yönetmiş. 3 galibiyet, 3 beraberlik ve bir de yenilgi yaşanmış.

Bursa-Demirspor karşılaşması için büyük restoran ve kafeler dev ekranlar kurarak taraftarlara hizmet verdiler. Özellikle Yüreğir ilçesinin genç, heyecanlı ve başarılı Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’i kutlamak gerekir. Kocaispir, millet bahçesine kurdurduğu dev ekranla Bursa-Demirspor maçını taraftarlarla birlikte izledi.

Sadece pankartlarla Demirspor’a başarılar dileyen Büyükşehir ve diğer ilçe belediye başkanları da aynı uygulamayı yapabilirler. Bu çok harcama gerektiren zor bir şey değil. Şunu unutmamak gerekir. Başkan Murat Sancak’ı beğeniriz veya beğenmeyebiliriz. Bu takım süper lige yükseldiğinde kentin tüm belediye başkanları, spor medyası, siyasiler, sivil toplum kuruluşları yöneticileri, bürokratlar SINIF ATLAYACAKLAR.  Kentin tanıtımı, ekonomisi zirve yapacak. Bu fırsat her sezon elimize geçmez. Haydi son hamlelerimizi doğru kullanalım.

Bu arada, Murat Sancak ve yöneticiler spor medyasından korkuyor mu? Yoksa her gün sayfalarında ve TV’lerinde mavi-şimşeklere geniş yer veren gazetecileri yok mu sayıyorlar. Bu denli önemli karşılaşma öncesinde küçük-büyük gazete ayrımı yapmadan basın toplantısı gerçekleştirmek doğru olmaz mı? 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor