DEMİRSPOR SERİYE SON VERDİ KAZANAN AHMET ÇALIK OLDU

Adana Demirspor süper ligin 22. Haftasında deplasmanda karşılaştığı İttifak Holding Konyaspor’a 1-0 kaybederek 6 haftalık yenilmezlik unvanına son verdi, Ayrıca 6. sıraya yerleşti.

Eksi 4 derecede oynanan karşılaşmada, Konyaspor merhum Ahmet Çalık’sız ilk kez çıktığı karşılaşmada maçtan önce ve maç sırasında duygusal anlar yaşandı. Stadın dört bir yanında Ahmet Çalık ile ilgili pankartlar ve görseller vardı. Özellikle 6. dakika ve golden sonra tribünler ile futbolcular adeta sevgi yumağı oluşturdular. Göz yaşlarını tutamayanlar oldu. Futbol Federasyonu doğru ve isabetli kararla “AHMET ÇALIK LİGİ” yaparak beğeni topladı.

Maça gelince, Demirspor koranadan yeni çıkan, yaklaşık 10 gündür antrenman yapmayan başta Balotelli olmak üzere, sakat olan Rassoul ve Kaan Kanak, Afrika Kupası’nda ülkesi adına milli formayı giyen Simon Deli’den yoksun çıktı. Eksikler takımı olumsuz etkiledi.

İtalyan Teknik Direktör Montello, eksikler nedeniyle yeni transfer edilen ve takımla yeterli çalışmayı yapmayan Alper Uludağ’ı eski takımına karşı oynattı.  Yine yeni transfer İsmail Çokçalış’ı oynatmak zorunda kaldı. Sakatlığı geçtiğini bildiğimiz Belhanda kadroda olmasına rağmen, Montella Belhanda’yı oyuna almadı. Gününde olan Belhanda faydalı olurdu.

Karşılaşmanın hemen başlarında başta Vargas olmak üzere, Yunus Akgün, Svensson, Assombalonga ve Sinan mutlak gol kaçıran oyuncular olarak dikkati çektiler. Maçın ilginç bir pozisyonu da Konyaspor’un iyilerinden Michalak yakın mesafeden kaleyi vurdu, Alper çıkardı, bu kez dönen topa Skubic vurdu yine Alper bu kez dizlerinde topu uzaklaştırdı.

Adana Demirspor’un yediği golde savunma oyuncularının büyük hatası vardı. Biraz da merhum Ahmet Çalık’tan dolayı kazanmaya koşullanan Konyaspor’da kornerden gelen topu gününde olmasına rağmen Muric’in göğsüne çarparak oyun alanına döndü. Amar Rahmanoviç takımının golünü attı.

Konyaspor, bu galibiyetle Lider Trabzonspor’un takipçisi olarak puanını ikinci olarak 42’ye çıkardı. Demirspor ise 34 puanda kaldı.  Üst üste maçlar nedeniyle yorgun görünen Mavi-lacivertli ekip 22 Ocak Cumartesi saat 16.00’da Karagümrük ile karşılaşacak. Dileğimiz sakat ve hastaların düzelerek takımda yerlerini almalarıdır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor