DEMİRSPOR SÜPER LİG, ADANASPOR İSE KÜMEDE KALMAK İÇİN MUTLAK KAZANMALI

Bireysel olarak iyi bir ekibe sahip olan Adana Demirspor 25 yıldır özlemini çektiği süper lige direkt olarak 2 kulüpten birisi olarak çıkması için bugün yapacağı Hatayspor karşılaşmasını mutlak kazanmalı. Puan cetvelinde alt sıralardan bir türlü kurtulamayan Adanaspor ise yarın deplasmanda yapacağı İstanbulspor maçından puanla dönmeli.

Türkiye’de ki tüm spor kulüplerinin yaşadığı istikrarsızlık ve disiplinsizlik Adana takımlarına da yansıyor. Bunlar yetmiyor gibi, her iki takımda kaybettiğinde hakemleri suçlamalarını da çok doğru bulmuyorum.  Hakemler büyük baskı altında. Hakemler her iki takım adına hatalar yapıyorsa bunda kötü niyet aramanın anlamı yok. Hakemlerin verdiği karara itiraz etmek ve üzerlerine yürümek takımların aleyhine oluyor.

Seyirci faktörü de çok önemli. Taraftarın sahaya yabancı cisim atması ve yanıcı patlayıcı madde kullanmaları nedeniyle kaç kez sahamız cezalı duruma düştü. Seyircisiz oynanan karşılaşma futbolcunun da demorilize olmasını sağlar ve kimseyi mutlu etmez. Bu bağlamda, her iki takımın seyircileri de takımlarını destekleyerek kazanılan puanlara ortak olmaları en büyük dileğimizdir.

Grupta 11 galibiyeti, 7 beraberliği ve 6 yenilgisi bulunan, ayrıca attığı 48 golle karşılık kendi kalesinde 28 gol gören Demirspor averaj olarak çok avantajlı. Ligin ilk yarısında 2-1 yenildiği kritik Hatayspor karşılaşmasını kazanması halinde puan farkını büyük ölçüde kapatarak haftayı kayıpsız geçmesi gerekiyor.

Demirspor için büyük önem taşıyan Hatayspor karşılaşmasında hasılat rekoru kırılacak. Mavi-lacivertli taraftarlar tribünde şova hazırlanıyorlar. Satışa sunulan biletlerden Kapalı ve Maraton Tribünü biletleri tamamen tükenirken, Kuzey Kale arkası biletlerinin küçük bir bölümü kaldığı belirtiliyor.

Bu arada, Demirspor’da Aosman cezalı. Tüm desteği Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr.Lütfü Savaş’ın verdiği Hatayspor’da yeni göreve getirilen Mehmet Altıparmak’ıntakımı ateşlediği dikkati çekerken, Hatayspor’da Hamza Gür ile Dame Diop forma giyemeyecek.

Adanaspor’a gelince, her teknik direktörün görevine son verilmesi veya istifa etmesi sonucunda göreve getirilen altyapı sorumlusu Eyüp Arın’a turuncu-beyazlı taraftarlar istifaya davet ederek haksızlık yaptıklarına inanıyorum. Duygusal yapıya sahip olan Eyüp Arın, elindeki oyuncularla en iyisini yapmaya çalışıyor. Burada tepki gösterilecek kimse takıma gerekli takviyeleri yapmayan, “Benim şirketim dilediğim gibi yönetirim” diyen Başkan Bayram Akgül olmalıdır.

Unutulmaması gereken Turuncu-Beyazlı takımın Adanalıların gerçek sahibi olduğudur. Böyle devam ederse, yakın gelecekte taraftarlar Adanaspor maçlarını boykot edecekleridir. Dileriz, Başkan Bayram Akgül, ticari düşünceden uzak, takımın 1. Ligde kalması için çaba göstermesidir. Dün yapılan son antrenmanda ise takımı yeni Teknik Direktör Coşkun Demirbakan çalıştırdı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor