DEMİRSPOR TARAFTARINI ÜZMEYE DEVAM EDİYOR

Adana Demirspor İstanbul deplasmanında Bereket Sigorta Ümraniyespor ile kötü bir oyun sonrasında golsüz berabere kalarak taraftarını üzdü.

Geçen hafta da kendi sahasında şansı bir türlü tutmayan Altay’a 2-1 yenilen Demirspor’da antrenör değişikliğinin yanı sıra mavi lacivertli futbolcuların Ümraniyespor galibiyetiyle kendilerini affettirmeleri düşünülürken 1 puana razı olarak tepki topladılar. Başka anlamda 2 haftada 4 puan kaybedildi.

Lisans işlemleri yetişmediği için karşılaşmayı tribünden izleyen Demirspor’un yeni Teknik Direktörü Samet Aybaba, takımı yeteri kadar tanımadığı halde isabetli bir karar vererek son haftalarda laubali goller yiyen Zubas’ı yedek soyundurdu. Yerine Vedat’a şans tanıdı. Ayrıca, geçen haftadan farklı olarak Rangel’i direkt oynattı. Sakat ve cezalı oyunculardan Dibba ve Hasan Kılıç’ta ilk on birde forma şansı buldular.

Demirspor daha öncede değindiğimiz gibi bireysel olarak süper lig ayarında bir ekip, ancak takım olarak halen kazanacak futbolu oynamıyorlar. Takım süreklilik yok. Sezon başından bu yana üst üste 3 maç kazanamadı. Mavi-lacivertli futbolcular, ayağa pas, bloklar arası yardımlaşma, şut yüzdesinin zayıflığı, ters top oynamayı düşünmeme gibi eksikler nedeniyle Ümraniye karşısında vasat bir oyun sergilediler.

Rangel ve Dibba, rakibi rahat geçen, bileklerine hâkim olan, çabuk bir oyuncular. Ancak, 3-4 savunma oyuncusunun arasına girerek sürekli topu kaptırdılar ve hakemden adeta yardım isteyerek dikkat çektiler. Kaleci Vedat ile savunmaya çok iş düşmedi. Semih, Kaan Kanak, Samet, Hasan Kılıç sahanın iyileri olarak göründüler.

Ümraniyespor ev sahibi olmasına rağmen Demirspor’dan alınan bir puana sevindiler. Kaleci Burak, Mavi-lacivertli ekibin oyuncularından Hasan Kılıç, Dibba, Yunus ve Samet’in cılız ataklarına geçit vermedi.

Karşılaşmanın en güzel taraflarından birisi de Ümraniyespor’dan sakatlanan ve kramp giren Atakan’a, Semih’in yardım etmesiydi. Hakem Cihat Aydın, Hasan Kılıç’ın düşürülmesine penaltı verebilirdi. Çirkinlik, hırçınlık yaşanmayan karşılaşmada durumu idare etti.

Özetlemek gerekirse, Demirspor sürekli kan kaybediyor. Kupada Trabzonspor ve Sivasspor karşısında gösterdiği mücadeleyi haftalardır yapamıyor. Dileğimiz, 5 değişiklik yaparak tüm futbolcuları tanıma fırsatı bulan Samet Aybaba’nın zaman geçirmeden takımı toparlamasıdır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor