DEMİRSPORLU FUTBOLCULAR NEDEN FRENE BASIYORLAR ?

Adana Demirspor’u anlamakta zorlanıyorum. Demirspor’un hedefe ulaşması için devamlılık, süreklilik şart. Ayrıca, bunu başaracak iyi bir kadroya da sahip.  Son 6 maçta 5 galibiyet bir beraberlik alan ve grubunda en fazla gol atan Mavi-lacivertli takımda frene basan bazı futbolcuların uyarılması gerektiğine inanıyorum.

Geçen hafta sonu deplasmanda Bursaspor karşılaşması, zirve yarışı ve Demirspor için büyük önem taşıyordu. Bu maçtan alınacak bir puan bile Demirspor’un geleceği ve hedefini saptayacaktı. Ayrıca, lider Hatayspor yenilmişti. Ne yazık ki evdeki hesap çarşıya uymadı. Bir nevi fırsat tepti.

Bursaspor saha ve seyirci avantajını iyi değerlendirdi. Özellikle ilk yarıda oyunun kontrolünü elinde bulundurdu. 11. dakikada Traore’nin ayağından erken gol bularak durumu 1-0 yaptı. 37. Dakikada da Seleznyom’un penaltısıyla devreyi 2-0 önde kapadı. İkinci yarıda Demirspor’un atakları dikkati çekti.  69. dakikada Demirspor’da pozisyonu iyi izleyen Mehmet Akyüz attığı golle durumu 2-1 yaptı.

Bursaspor’dan Özer Hurmacı 64. dakikada kırmızı kart gördü. Demirspor, 26 dakika 10 kişi oynayan Bursaspor karşısında bu eksikliği değerlendiremedi. Çok pozisyon bulan Demirspor’da forvet oyuncular son gol vuruşlarında cömertçe davranarak sahadan 2-1 yenik ayrıldılar.

Demirspor’da en gerçekçi analizi Teknik Direktör Uğur Tütüneker yaptı. Oyuncuların kazanmak için yeterli çabayı göstermediğini, gol yollarında beceriksiz davrandıkların, oyundan memnun olmadığını açıkladı. Karşılaşmanın hakemi Koray Gençerler, hayli sert geçen maçta bir kırmızı kartın yanı sıra 6 Bursa, 5 Demirspor toplam 11 sarı kart gösterdi. Gençerler, yönetimiyle her iki takımı da memnun edemedi.

Demirsporlu futbolcular çok rahat kartlar görüyorlar.  Kart cezalısı duruma düşen futbolcular takımı eksik bırakacaklar. Bu nedenle önümüzdeki maçlarda bazı forma giyemeyecek futbolcuların durumu takıma olumsuz yansıyacağa benziyor. Seyirciye gelince Türkiye Futbol Federasyonu, Adana Demirspor’a Adanaspor A.Ş. maçı ile ilgili olarak ceza verdi.  Hafta sonu sahasında yapacağı Altınordu karşılaşmasını taraftarsız oynayacak olan Adana Demirspor’da, Hatayspor karşılaşmasında ise Kapalı Üst Kuzey Tribünü A, B, C, D, E, F, G ve H blokta yer alan seyirciler cezalı olacak.

Futbolcuların parasal konuda hiçbir sorunları olduğunu düşünmüyorum. O zaman önce kendi sahalarında, sonra da deplasmanda tüm karşılaşmaları kazanmak için yüreklerini sahaya koymaları gerekmez mi?  Ayrıca, ağır kış koşullarında Bursa’ya risk alarak giden takımlarını 90 dakika destekleyen binlerce mavi-lacivertli şimşeklere yazık değil mi?

Futbolcular bir hafta içinde Altınordu, Menemen Belediyespor ve Hatayspor olmak üzere 3 maç yapacaklar. 9 puan alarak kendilerini affettirmeleri en büyük dileğimizdir. Lider Hatayspor’da Bayram Toysal’ın yerine deneyimli teknik adam Mehmet Altıparmak’ın getirilmesi de takımı ateşleyecek gibi. Demirspor bireysel ve takım olarak grubunun en iyilerinden birisi. Futbolcular bunu yapacak güçteler…. Neden olmasın ?…..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor