DEMİRSPORLU FUTBOLCULAR SİVAS’TA FİNAL HAVASINDA OYNADI

Adana Demirspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda, süper lig ekiplerinden Sivasspor’a uzatma dakikalarında talihsiz bir şekilde 2-1 yenildi. Ancak, sezonun en iyi mücadelesini yaparak taraftarların gönlünü kazandı.

Geçtiğimiz haftalarda Trabzonspor’u kupadan eleyerek spor otoritelerinin dikkatini çeken Mavi-lacivertliler, aynı başarıyı son dakikalara kadar Sivasspor karşısında da gösterdi. Ancak, 37 dakikada Yasin Öztekin’in, 116 dakikada ise Yatabare’nin gollerine engel olamayarak elenmekten kurtulamadılar. Demirspor’un tek golünü ise 44. dakikada sahanın en iyilerinden Yunus Akgün filelerle buluşturdu.

Demirspor başta savunmada 2 gol yemesine rağmen Kaleci Vedat en az 3 mutlak gole izin vermeyerek alkış topladı. Mehmet Akyüz’ü anlamakta zorlanıyoruz. Sanıyorum ilk on birde çıkmayınca demorolize oluyor ve tam gücünü, yeteneğini sahaya yansıtmıyor. Golcü oyuncu Sivasspor maçında da bekleneni veremedi. Hareketli, hızlı ve gole yakın bildiğimiz Dibba’da gününde değildi.

Mavi-lacivertli ekipte hemen hemen tüm futbolcular kazanmak için büyük mücadele ettiler. Sahada basmadık yer bırakmadılar. Sürekli rakip kalede gol aradılar. Bloklar arası yardımlaşma, ayağa pas,  ters toplarla rakibi adeta yıldırdılar. Ne yazık ki futbolda da kazalar oluyor. Bana göre yenilgiyi hak etmediler.

Demirspor’dan çekinmesine rağmen karşılaşmaya ideal kadrosuyla çıkmayan, Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçı kaybedeceğini görünce ve takımın zorlandığını hissedince zaman geçirmeden asıl oyuncularını oyuna alarak zor-güç kazanarak hem kendini hem de kulübü kurtardı.

Her iki kalecinin başarılı olduğu, yüksek atmosferde oynanan ve karşılıklı çok gol pozisyonun yaşandığı karşılaşmadan sonra Rıza Çalımbay’ın “DEMİRSPOR SÜPER LİG TAKIMLARI KADAR GÜÇLÜ” sözü her şeyi anlatıyor sanıyorum.

Başkan Murat Sancak, karşılaşma sonrasında Kosecki, Lanzafame, Anıl ve Samed Ali’nin kendilerine kulüp bulmalarını ilettiklerini, bunun yanı sıra yeni transferler forvet oyuncuları Fransic Ezeh, İsmail Aissati’den sonra Erzurumspor’dan savunma oyuncusu Kaan Kanak’ın transfer ettiklerini açıklaması taraftarlarca memnuniyetle karşılandı.

Asıl hedefleri lig karşılaşmaları olan Mavi-lacivertliler 24 Ocak Pazar günü ikinci yarının ilk karşılaşmasında Bursaspor’u konuk edecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor