DEMİRSPOR’UN 2. ESKİŞEHİR VAKASINI KALDIRACAK GÜCÜ YOK

İlk 2 arasında süper ligi hedefleyen Adana Demirspor’un Cumartesi günü deplasmanda yapacağı Akhisarspor maçı başta olmak üzere kalan 6 maçını da kazanması gerekiyor.

Ligde tek galibiyeti bulunan ve küme düşmesi kesinleşen Eskişehirspor ile karşılıklı atılan goller sonrasında Demirspor Başkanı Murat Sancak,  kaybedilen 2 puana üzüldüğünü belirterek “Şampiyonluk yolunda bir kaza oldu. Herkes bize karşı canavar kesiliyor. Göbek bağımızı kendimiz keseceğiz” demişti.

Teknik direktör Samet Aybaba da Eskişehir beraberliğinden çok önemli dersler çıkardıklarını, bunu telafi edeceklerini söylemişti. Yarın karşılaşacağımız Akhisarspor’da küme düşme hattından kurtulmak için maça asılacak, tüm futbolcuları mavi-lacivertli ekibe karşı ikişer kişilik oynayacak, başka anlamda kolay teslim olmayacaktır.

Dileğimiz Samet Aybaba’nın gerekli önlemleri alması. İşi sansa bırakmamasıdır. Demirspor’un ikinci Eskişehir vakasını kaldıracak gücü yoktur. Geçen hafta kendi gibi küme düşme hattında bulunan Ankaraspor’a 2-0 yenilen Akhisar yaralı aslan gibi saldıracaktır. MHK sertliğe ve hırçınlığı izin vermeyen cesur-yürekli bir hakem ataması beklenmektedir.

Demirspor’un kalan 6 maçta fikstür konusunda da handikabı bulunuyor. Akhisar deplasmanının ardından yine Altınordu için İzmir deplasmanına gidecek. Büyük olasılıkla takım Adana’ya dönmez İzmir’de veya yakın çevrede hazırlıklarını sürdürür. Daha sonra “Kırılma maçı” gözüyle bakılan lider Giresunspor’u konuk edecek. Ardından deplasmanda Tuzla, sahasında Balıkesir ve son maçını da deplasmanda Menemenspor ile yapacak.

Demirspor Başkanı Murat Sancak için teknik direktör, futbolcu, kulüp çalışanı göndermek çok kolay. Sezon başında kendi transfer ettiği 4 antrenör ve 11 futbolcuyu gönderdi. Yerine 10 yeni futbolcu transfer etti. En son takımda son haftalarda mutsuz olan ve verim düşüklüğü yaşayan 9 gol atan Mehmet Akyüz’ü kazanmak yerine, forvet olarak transfer edilen, forma şansı bulamayan Brezilyalı Lucas Rangel ile yollarını ayırdıklarını açıklamasını yadırgadık.

Böyle bir niyetiniz varsa, neden bunu devre arasında yapmadınız? Belki kiralık olarak bir kulübe giderlerdi. Kulübün kasasına para girerdi. Gerçi ekonomik olarak sorun yok. Hatta savurganlık var.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor