DEMİRSPOR’UN GÖZÜ KULAĞI FUTBOL FEDERASYONU’NUN TOPLANTISINDA

Futbol Federasyonu ani bir kararla bugün toplanarak, Adana Demirspor’un Süper Lig’e alınıp, alınmamasını yeniden görüşecek olması Mavi-Şmşekleri yeniden umutlandırdı.

Demirspor, yönetim ve futbolcu kadrosunun yanı sıra sezon boyunca başarısı, centilmenliği ile süper ligi hak ettiğini kanıtladı. Final karşılaşmasında Fatih Karagümrük’e penaltı golleriyle 6-5 yenilen mavi-lacivertliler maçtan sonra hiçbir taşkınlık yaşamadan yenilgiyi sineye çekmişlerdi. Ayrıca sezon başından bu yana büyük özveride bulunun Başkan Murat Sancak,  Karagümrük’ün şampiyonluğunu kutlayarak büyük olgunluk göstermiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın olan SANCAK ailesinin yanı sıra,  Hükümet Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, eski Bakan ve AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Adana milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve diğer yerel yöneticilerin çabaları, özellikle sosyal medyayı verimli kullanmaları ses getirdi. Yoğun baskılar karşısında Futbol Federasyonu toplanma kararı aldı.

Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, bir önceki toplantıda süper ligin 21 takımla oynanacağını, bir takımın her hafta “Bay” olacağını açıklamış ve son noktayı koymuştu. Ligde takım sayısını 22’ye çıkarmak daha akılcı bir davranış olur. Böylece bir takım haftayı maç yapmadan geçirmez. Pandemi’den dolayı gelirleri azalan, maddi ve manevi sorunlar yaşayan, sponsor bulmada zorlanacak olan kulüpleri desteklemek Futbol Federasyonu’nun görevi olmalı.

Dileğimiz, bugünkü toplantıda Futbol Federasyonu yöneticilerinin 2 milyon nüfusuyla, spor geçmişiyle, hepsinden öte 26 yıllık özlemiyle tarihi Demirspor Kulübü’nü süper lige almalarıdır. Ayrıca, bu duruma diğer süper ligde ki kulüplerin itirazı olacağını sanmıyorum. Küme düşmeyi kaldıran federasyonun bu kararda da cesur davranmasını beklemekteyiz.

Yeni 33 bin kişi kapasiteli UEFA standartlarındaki stadımız da hazır. Türkiye liglerinde en fazla taraftara sahip Demirspor ve Adana kenti, bugün alınacak karara kilitlendi. Gözler, kulaklar açıklamayı bekliyor. Bunun için çaba gösterenler Demirspor’un spor tarihine yazılacaktır. Demirsporlu taraftarlar vefalı ve bilinçlidir. Bayram havası yaşatanları unutmaz. Başka sonuç düşünemiyoruz. Finalde talihsizce kaybeden mavi-lacivertlilerin hakkı teslim edilmelidir.

UMUTLUYUZ…..BEKLİYORUZ…..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor