‘Denizde Kafes Balıkçılığı’ değerlendirildi

ADANA (BÖLGE)-Adana Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında düzenlenen toplantıda “Denizde Kafes Balıkçılığı” tüm detaylarıyla değerlendirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Gürkan Yaşar ile ilgili diğer yetkililerin katıldığı toplantıda, Karataş-Yumurtalık ilçeleri arasında yer belirleme çalışmaları tamamlanan “Su ürünleri yetiştiriciliğine” ilişkin çalışmalar ele alındı.

Vali Demirtaş, “Ülkemizde su ürünleri yetiştiriciliğinin sürdürülebilirliğini sağlamak, üretim kapasitesini arttırarak ülkemizin ve bölgemizin ekonomisine katkı sunmak amacıyla denizde su ürünleri yetiştiriciliği üretim yerlerinni faaliyete geçmesi büyük önem taşıyor. Yeni istihdam olanakları oluşturması açısından da proje bir hayli önemli. Adana’nın balıkçılık ve su ürünleri potansiyelini açığa çıkaracak projelerin destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Karşılıklı görüş alışverişiyle devam eden toplantıda; müracaat sahiplerinin tercihen bir birlik, dernek gibi bir STK altında toplanarak işlemlerini hızla tamamlamaları, toplu Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin bu STK altında yürütülmesi ve yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerin veya üretim faaliyetine geçmeyenlerin tahsislerinin vakit geçmeden iptal edilmesi konuları detaylarıyla görüşüldü.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor