DERBİDE KÖTÜ FUTBOL BECERİKSİZ HAKEM

Adana derbisinden gol çıkmadı. Her iki takım yeterli pozisyon yaratamadıkları gibi oyunu kilitlemek adına her yolu denediler. Derbinin favorisi olmaz. Ancak, bütçe, yeni transferler, futbolcu zenginliği, kalite olarak herkes Adana Demirspor’un kazanacağını sanıyordu. Evdeki hesap çarşıya uymadı.

Demirspor’da Kaptan ve golcü Mehmet Akyüz’ü yakın markaja alan turuncu-beyazlılar ceza sahası içine girmelerine izin vermediler. Bu açığı zaman zaman Dibba ve yeni transfer Emircan kapatmaya çalışsa da bunda başarılı olamadılar.

İlk yarıda 6 dakikada Demirspor’dan Traore’nin şutunu gününde olan deneyimli Kaleci Goran Karacıc gole izin vermedi. Her iki takım ilk yarıda pas hatalarının yanı sıra cılız futbollarıyla tepki çektiler. Bloklar arası yardımlaşmanın olmadığı gibi, pas hataları, hücumda çoğalamama ve şut yüzdesinin zayıflığı da dikkati çekti.

Karşılaşmanın ikinci yarısı biraz daha hareketli geçti. Her iki takım gol arama çabası içindeydi. Demirspor’dan yine Mehmet Akyüz, Dibba gol kaçıran oyuncular olurken, turuncu beyazlılarda Donkor ve Ömer Çiçek mutlak gol kaçıran oyuncular oldular.

Karşılaşmanın Hakemi Erkan Özdamar, önceleri her iki takımın futbolcularının sertliğine ve itirazlarına taviz verdi. Adanaspor Kaptanı Tevfik Altındağ, sürekli itiraz ettiği gibi hakeme “Neye göre karar veriyorsun. İyi maç yönet” şeklindeki tepkisi basın tribününe kadar duyuldu. Buna sessiz kalan hakem daha sonra 8 Demirspor, 3 Adanaspor olmak üzere toplamda 11 kez sarı kartını çıkardı.

“Kaçan Balık Büyük Olur” her iki takım derbiye yakışmayan futbolla tepki çektiler. Ayrıca, seyircisiz derbiler keyifli geçmiyor. Demirspor’da yeni transferler hazır değil gibi. Ümit Özat’ın bunları özel antrenmana alması gerekir kanısındayım.

Adanaspor karşılaşmaya iyi asıldı. Dileriz her maçta aynı performans ve heyecanı gösterirler. İlginçtir; bir takım geçen yıl küme düşmüştü ve federasyonun kararıyla yeniden lige alındı. Diğer takım Demirspor’da süper lige çıkmayı penaltı golleriyle kaçırmıştı. Bakıyorsunuz derbide aralarında çok büyük fark da yoktu.

Karşılaşma sonrasında stad çevresinde Motorize Yunuslarla Demirsporlu taraftarların karşı karşıya gelmesi spor adına hoş bir görüntü değildi.

Dileğimiz, Milli maç nedeniyle lige verilecek arayı her takımda iyi değerlendirmesidir. Aksi halde sancılı, kötü rüyalar görürüz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor