DOĞRU SÖZ YANLIŞ ZAMAN

Şahin Mengü, CHP’nin önemli milletvekillerinden biri.. Hep dik durmuştur.. Başını hiç öne eğmemiş, yanlışa yanlış demekten çekinmemiştir.

Mengü, Sabah Gazetesi’ne bir röportaj vermiş.. Deniz Baykal ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki farkı şöyle özetlemiş;

“Bir gerçek var. Sayın Baykal ile sayın Kılıçdaroğlu’nu kıyaslamak sayın Baykal’a çok büyük saygısızlık. Arada çok büyük entelektüel düzey farkı var. Bunu partide mesela Kılıçdaroğlu’nun yanından hiç ayrılmayan Tuncay Özkan’a sorun o da bunu kabul edecektir. Aralarında böyle bir uçurum vardır. Baykal’a her türlü eleştiriyi yapabilirsiniz. Ama bir entelektüel derinliği olduğu ve bir devlet adamı olduğu da bir gerçekti. Onun döneminde hiçbir liste bu kadar sancılı olmadı. Bunun birkaç sebebi var. Bir; onun döneminde çarpık listeler yapılmadı. İki; Baykal’a duyulan saygı. Kılıçdaroğlu hem partideki bu egemenliği yitirdi hem de bu entelektüel derinliğe sahip değildi.”

Sayın Şahin Mengü, sözleriniz doğru ama zamanlamanız yanlış!

Söyleşiye devam ediyor sayın Mengü;

“Baykal’dan bir adım daha geriye gidelim isterseniz. CHP’de bir süreçte belli insanlar siyasette parlatılmaya başlandı. Amerikalıların finanse ettiği İsveç’te bir üniversitenin hazırladığı bir rapor vardı. O rapor sayın Baykal’a yapılan operasyondan önce Baykal ve sayın Onur Öymen tarafından biliniyormuş. O raporda sayın Baykal’ın gideceği ve sayın Kılıçdaroğlu’nun da tarif edildiği belirtiliyordu. Eğer bu rapor bir kapalı grup toplantısında anlatılsaydı biz Baykal’ın bu şekilde gönderilme hatasını yapmayacaktık.”

Sayın Şahin Mengü, sözleriniz doğru ama zamanlamanız yanlış..

  Söyleşiyi şöyle bitiriyor Mengü;

 “Deniz Baykal’ın Kılıçdaroğlu’na kırgın olduğunu zannetmiyorum. Baykal’ın çok güzel bir lafı vardır; ‘Siyasette yüzde 10 ihanet kontenjanı vardır’ der.”

 Sayın Mengü, sözleriniz doğru ama zamanlamanız yanlış..

 Seçime şurada sayılı günler varken, daha önce söylemeniz gereken şeyleri bugün neden söylüyorsunuz? Bugüne kadar sabretmişsiniz, 15 gün daha sabredemediniz mi ?

Yanlış sayın Mengü yanlış.. Susup susup, seçim öncesi konuşmanızda, kusura bakmayın ama, ihanet değilse bile, iyiniyet değildir…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor