Dostluk kazansın

Spor Toto 1.Lig’in 30.haftasındaki derbi mücadelesinde yarın karşılaşacak olan Adana Demirspor ile Adanaspor , 59.kez kozlarını paylaşacaklar. Derbinin hakemi ise Halis Özkayha oldu.

Kuruluş yılı 1940 olan kentin köklü takımı Adana Demirspor ile 1954’ten bu yana yeşil sahalarda boy gösteren Adanaspor arasindeki karşılaşmalar, futbolseverlerin heyecanla izlediği müsabakaların başında geliyor. İki takım arasında geride kalan 58 resmi maçta Adanaspor 22, Adana Demirspor ise 15 galibiyet elde ederken, 21 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Liglerdeki 54 maçta Adanaspor 20, Adana Demirspor 14 galibiyet alırken, 20 karşılaşmada kazanan çıkmadı. Türkiye Kupası’ndaki 3 maçın 2’sinde Turuncu-Beyazlı Adanaspor, 1’inde ise Mavi-Lacivertli Adana Demirspor galibiyete ulaştı. Adana Demirspor, Turuncu-Beyazlı takım karşısında en farklı galibiyetini, 1995-1996 sezonunda 5-1’lik skorla elde etti. Adanaspor ise 1988-1989 sezonunda Mavi-Lacivertlileri 3-0 yenmeyi başardı. Ligin ilk yarısında Adana Demirspor’un ev sahipliğinde oynan maçta taraftarlar 1-1’lik sonuçla sahadan ayrıldılar.

Ligin bitmesine 5 hafta kalmasına rağmen play-off mücadelesi ve düşmeme mücadelesi kıran kırana sürüyor. Adana Demirspor, geçen hafta sahasında oynadığı Altay karşısındaki şok beraberlik sonucu play-off yolunda yara almıştı. Mavi-Lacivertli ekip, bu sefer Adanaspor karşısında aynı hataya düşmemek ve kazanarak tekrar play-off mücadelesi içerisinde olmayı hedefliyor. Adanaspor ise aldığı başarısız sonuçlarla kendisine güvenenleri hayal kırıklığına uğrattı. Bu kez hem derbiyi kazanmak hem de taraftarlarıyla barışmak için sahaya çıkacak. Adanasporlu futbolcular derbiden galip ayrılarak taraftarlarla yenidenbarışmak istiyorlar.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Ümit Özat, “Ligin sonuna yaklaştığımız bu günlerde Adana’nın beklediği derbi mücadelesinden galip ayrılmak istiyoruz. Geçen haftaki beraberliği bir kaza olarak düşünüyor ve yarın oynayacağımız derbiyi kazanarak o kazayı atlatmış olacak. Hafta boyunca futbolcularıma, taraftarlarımız için bu maçın ne kadar önemli olduğu, derbiden mutlak galibiyet ile ayrılarak taraftarlarımızı hem sevindirmek hem de play-off yolunda bir adım daha ileriye gitmek istiyoruz” dedi.

Adanaspor Teknik Direktörü Eyüp Arın, “Bizim açımızdan çok önemli bir maç. Adana Demirspor’u taraftarlarımızın önünde yenip bir derbi zaferi de yaşatmak istiyoruz. Bunu yapacak gücümüz de var. Son haftalarda aldığımız başarısız sonuçlar bize güvenen taraftarlarımızı oldukça üzdü. Biz de bunun bilincinde olarak sahaya çıkıp, maç sonunda galip gelen taraf olarak taraftarlarımızı sevindirmeki stiyoruz… Taraftarlarımızdan isteğimiz, bizi maçın başından sonuna kadar desteklemeleri ve sonuç ne olursa olsun bizden desteklerini esirgemesinler, hakemin bitiş düdüğüyle sevinen tarafın bizler olacağına inanıyoıruz” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor