Dudak Dolgusu İle İlgili Bilinmesi Gereken 7 Önemli Nokta

(HABER MERKEZİ)-Medikal Estetik  Hekimi Dr. Meltem Ayran konu hakkında önemli bilgiler verdi.   

Dr.Ayran, “Son yıllarda oldukça revaçta olan dudak dolgusunda bazı önemli kriterler vardır.Dudak dolgusunda doğal görünüm önemlidir.Ayrıca herkesin dudağına aynı şekil verilmez.İşte dudak dolgusunda önemli diğer noktalar ;
1- Hyaluronikasit bazli dudak dolgulari kalici degildir.Vücutta doğal olarak bulunan hyaluronidaz enzimi 6-12 ay gibi bir sürede vücutta parçalanır. Dolgunun kalıcılık süresi kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bunu önceden tahmin etmemiz mümkün değildir. Seçilen dolgunun FDA, CE gibi onaylarının olması kalıcılık süresini etkileyebilir.
2-Ne olursa olsun yüzünüze ya da vücudunuza bir kimyasal ya da ilaç enjekte edilecekse, uygulayıcı tecrübeli bir hekim olmalıdır. Güzellik uzmanları, kuaför ya da diğer meslek erbaşlarından uzak durulmalıdır.Kısaca dudak dolgusu bu konuda profesyonel bir ‘hekim’ tarafından uygulanmalıdır.  
3- İnsanların medikal estetik uygulamalarından korkmasının en büyük nedenlerinden biri de, kötü yapılmış dudak dolgularıdır. Ördek gibi ya da kalıp gibi duran dudaklar, yıllarca insanların kabusu olmuştur. Dudak dolgusu kişinin yüz oranlarına hatta boyunun uzunluğuna bile dikkat edilerek yapılmalıdır.
4-injeksiyona bağlı şişlik ve morluk olabilir. Morluk riskini azaltmak için yapılması gerekenleri başka bir yazımda sıralamıştım. Eğer planlanmış bir etkinlik varsa, özel bir gün gibi, 1-2 hafta önceden dudak dolgunuzu yaptırmanız iyi olacaktır.
5-“Kalın dudaklara sahip olmanız yüzünüzün daha güzel görüneceği anlamına gelmez.” diye belirten Dr. Ayran, güzelliğin bir matematiği olduğu gibi, dudağın tek başına değil, bütün bir vücudun içinde değerlendirilmesi gerektiğini ekledi. Fotoğraflardakinin aynısını isteyerek ideal dudaklara sahip olamazsınız. Tecrübeli hekim, bunu sizin için değerlendirip önerilerini size sunacaktır.
6-Vücuttan alınan yağlar dudak şekillendirmede istenilen performanı göstermiyor. Kalıcı dolgular da artık dünyada tercih edilmiyor. Hyaluronikasit asit bazlı dolgular dünyada en çok kullanılan dolgu çeşididir.
7-Bazı kişilerin dudak şekilleri ve bölümleri iyi olduğu halde, dudak ciltleri pütürlü, çatlak olabilir. Onlar için de dudak dolgusu iyi bir alternatif olduğu gibi, dudak mezoterapisi de alternatif bir uygulama olabilir.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor