DÜNYAYI KURTARAN ADAM İSKENDERUN’LU UĞUR ŞAHİN

CORONA virüs dünyayı allak bullak etti..

Yüzbinlerce insan öldü, birçok ülkenin ekonomisi çöktü..

Hastaneler doldu taştı.. İnsanlar uykusunu kaçırdı, aç-susuz kalanlar oldu..

İşyerleri kapandı, milyonlarca insan işssiz kaldı.. Hayatı zinden eden bu ölümcül hastalık için dünya devletleri çare bulmak için milyar dolarlar harcadı.. Ama, tüm araştırmalar, tüm harcamalar, tüm umutlar bitiyorken bir İskenderun”lu çıktı.

Adı Uğur Şahin. Prof.Dr.. Suyun Kaldırma Kuvvetini bulan Arşimend  gibi; BULDUM, BULDUM dedi..

Evet.. CORONA aşısını bulan İskenderun”lu Uğur Şahin’dir.

Peki kimdir bu DÜNYAYI KURTARAN ADAM?

BioNtech şirketinin İcra Kurulu Başkanı olan Prof. Dr.Uğur Şahin, 29 Eylül 1965 İskenderun doğumludur, aynı zamanda Mainz Üniversitesi Tıp Merkezi’nde çalışıyor.

55 yaşındaki Şahin, daha önce de eşiyle birlikte kurucusu olduğu Ganymed adlı ilaç şirketinin Bilimsel Tavsiye Kurulu Başkanı olarak görev yapmış. İmmünolog ve onkolog olan Şahin, İskenderun’da doğduktan sonra dört yaşında ailesiyle birlikte Almanya’ya göçmüş.

Babası Köln’deki Ford fabrikasında çalışan Şahin’in hayali doktor olmakmış. Bir fabrika işçisinin çocuğu için ulaşılması zor bu hayali gerçekleşen Şahin, babası doktor olan ve İstanbul’da yaşayan , daha sonra Almanya’ya göçen Tüfeci ailesinin  doktor olan Özlem Türeci ile evlenmiş üstün başarılar sonucu büyük paralar kazanmış, ilk 100 zengin içerisinde yer almışlar.

Türeci “Düğün günümüzde bile laboratuvarda çalıştık” diyor.

Çift, Ganymed şirketinde modifiye edilmiş genetik kodlarla bağışıklık sistemine kanserle mücadele etmeyi öğreten çalışmalar yapmış. Bu uygulamada bağışıklık sistemi, kanserli hücreleri vücuda giren bir virüs gibi algılayarak onları ortadan kaldırmaya çalışıyorlarmış. Ganymed’i satışları, Almanya’da o tarihe kadarki en büyük tıp şirketi satışı olmuş.

BioNTech şirketinde de mRNA teknolojisini kullanarak aşı alanında bir devrim yapmayı hedefleyen çift, şimdi bu yöntemi koronavirüs aşısı için kullanıyor. Euronews’e göre çift, koronavirüs salgını küresel bir pandemiye dönüşmeden önce bunun gerçekleşeceğini öngörerek 25 yıldır geliştirdikleri bu yöntemle derhal aşı çalışmalarına başlamaları gerektiğine karar vermiş.Yönetim kurulunu acil toplantıya çağıran ikili, Çin’de yaşananların tüm dünyayı etkilemeyeceklerini düşünen yöneticileri ikna etmek için çok çaba sarf etmiş..

Bu bir öykü değil, gerçek..

DÜNYAYI KURTARAN ADAM OLACAK DOKTOR UĞUR ŞAHİN..

Herhalde Türkiye’ye bir torpil yapar.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor