Efsane Başkan Hacı Döner unutulmadı

Adana Demirspor’un efsane başkanı Hacı Döner  ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı. Tam 20 yıl Demirspor’da çevireceğiniz her sayfada Hacı Döner’in büyük hizmetlerine rastlarsınız. Yönetim kurulu üyeliğinden, amatör spor dalları kaptanlığına, kulüp başkan yardımcılığından, Demirspor başkanlığına kadar planlı ve ölçülü adımlarla gelen müstesna bir otorite.

Demirspor eğer bugün büyükse, Demirspor eğer yurt çapında ölmez bir saygınlığın doruk noktasında ise bunun yapımcısı ve baş mimarı Hacı Döner’dir.

1960’lı, 70’li ve özellikle 80’li yıllarda Türk sporunu sayfalarda yönlendiren biri olan merhum Namık Sevik’in “Hacı’ya sahip çıkın! Demirspor ve Adana için büyük şans. Her kulübe kısmet olmaz böyle bir başkan.” dediği.

Aynı dönemin bir başka efsane gazetecisi Necmi Tanyolaç’ın, “Bu, adam gibi adamı nereden buldunuz. İnsanı adeta büyülüyor. Onu tanıdığım için kendimi şanslı sayıyorum. Bana göre büyük başkan. Aman ha, kıymetini bilin.” şeklinde söz ettiği.

Bir dönem Türk futbolunun vazgeçilmezi olan, kişiliğiyle camiaya damgasını vuran Coşkun Özarı’ya “Onu tanıdığım için ayrıca gurur duyuyorum. Adana’yı onunla tanıyorum ve onun varlığıyla seviyorum. Onun için Demirspor’u ikinci adres olarak veriyorum.” dedirten.

Medyanın, spor ekseninde yer bulan Doğan Koloğlu’lar, Turgay Şeren’ler, İslam Çupi’ler, Talay Erker’ler gibi güçlü isimlerini de sonuçta benzer övgülerl kendinden söz ettiren kişi; Adana Demirspor’un unutulmaz başkanlarından Hacı Döner’dir.

Demirspor ile özdeşleşen birkaç isimden biri olan ve başkanlık yaptığı süreçte Demirspor’u hep ülke futbolunun gündeminde tutan Hacı Döner. Adana Demirspor’un Süper Ligde fırtına gibi estiği 70’li yıllarda büyük başarılara imza atılmasında katkısı olan ve 80’li yıllarda olmaz denilen transferlere imza attırıp Adana’ya getiren ve unutulmaz kadrolar kuran bir başkan; hacı Döner.

1980-81 sezonunun devre arası. Hacı Döner’in Coşkun Özarı ile anlaştığı haberi piyasada bomba etkisi yapmıştı. Başkan Döner, aynı sezonun sonunda Erol Togay, rahmetli Önder Mustafaoğlu, Gürcan Aday ve Kemal Yıldırım gibi dört büyük futbolcuyu beraberinde Adana’ya getirerek bir bomba daha patlatmıştı! Bu anılan isimlerin Demirspor’a hiç düşünmeden gelmeleri, başkan Hacı Döner’in iki dudağı arasında çıkan bir iki kelimeyle gerçekleşmişti. Oluşturulan bu kadroyla birlikte teknik direktör Coşkun Özarı’nın da görev süresi uzatıldı. Başkan Hacı Döner, sonuç olarak, birinci ligde şampiyonluğu hedefleyen güçlü bir Demirsporyaratmıştı.

Demirspor Kulübü Başkanı olarak hizmet verdiği süre içerisinde gerçekleştirdiği işler her cephesi ile büyüktü. Kimsenin aklına gelmeyecek reformlarla işe başladı. Gözü daima yüksekte en yüksekteydi. İlk adım olarak sürüncemede bulunan arsa konusunu ele aldı. Bugün Demirspor Tesislerinin (Sular) üzerinde yükseldiği Adana’mızın en güzide yerinin tapusunu alarak kulübe mal etti.

Demirspor’a yaptığı hizmetlerin en büyüğü saygınlıktı. Bu konuda işe Adana da başladı. Kalburüstü şahısları, büyük işadamlarını, askeri ve mülki erkânın ileri gelenlerini, çeşitli banka müdürlerini önce kulübe ısındırdı. Böylece Demirspor maddi ve manevi yönden desteklere sahip olmuştu.

İçte kazanılan saygınlığı dışa da taşırmayı planlayan Başkan Hacı Döner Birinci Türkiye Liginde çok geçmeden ülke sporunun renkli siması haline gelmişti. Onun şahsında Demirspor daha da yücelmiş ve büyümüştü. Tüm kulüp başkanı ve yöneticileri Demirspor’a sempati duyuyor, onunla dost olabilmek için can atıyordu.

Demirspor’un efsane başkanı Hacı Döner 2007 yılında 76 yaşındayken vefat etti. Ne Demirspor onu unuttu, ne Demirspor taraftarı. Işıklar içinde uyu Hacı Başkan. (HABER: Mehmet APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor