“ELEKTRİK FATURALARININ TAHSİLİ MUHTARLARA DÜŞTÜ”

Muhtarların bir göz odada hizmet verdiğini,  buna elektrik faturalarının da eklendiğini belirten CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, bir göz muhtarlık odasına faura kesme derdinin de ilave edildiğini belirtti.

 

(HABER MERKEZİ)-CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Adana’da muhtarlık binalarında elektrik abonesi olunması ve fatura ödenmeye başlanması talebi ile ilgili konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı gündemine taşıdı.

ELEKTRİK FATURALARINDA MUHTARLIK BİNALARINA İKTİDAR KISKACI

Orhan Sümer, “Mahalle ve köylerimizdeki muhtarlık binaları genellikle imece usulü ile yapılmış, vatandaşın evrak takibinin, belgesinin düzenlendiği küçük hizmet binaları. Bu binaların bir çoğu genellikle köy okullarının, camilerin ya da mahallesinin uygun bir yerinin yanında yapılmış bir göz ofisler.

Adana Seyhan Fatih Mahallesi başta olmak üzere birçok mahalle ve köyümüzde muhtarlık binasının elektrik abonelik işlerinin yaptırılması ve muhtarlık binalarından da elektrik faturası ödenmesi Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından talep ediliyor. Söze gelince muhtarlar baş tacı diyen Saray İktidarı muhtarlarımızın sorunlarını çözeceği yerde bir dert daha ekliyor” dedi

BİR GÖZ MUHTARLIK ODASINA FATURA KESME DERDİNDELER

Orhan Sümer, “Türkiye’de yaşanan yanlış ekonomi politikaları sonucunda 84 milyon ne yapacağı şaşırmış durumda. Özellikle enerji girdi fiyatları sürekli olarak zamlanıyor. Tüketiciler yılbaşından bugüne kadar Doğalgaz ve Elektrik faturalarını tam 12 kez zamlı ödedi. Vatandaş kira öder gibi, kredi öder gibi elektrik faturası geliyor. Üzerine bir de mahallelerimizdeki, köylerimizde muhtarlık binalarından fatura toplama derdine düştüler. Elektrik Dağıtım şirketleri devlete olan borcunu ödememekte direnirken, bir göz muhtarlık odasından fatura tahsil etmenin peşine düşüyor” diye konuştu.

ADANA’DA MUHTARLIKLARA TEBLİGATLAR GİDİYOR

Orhan Sümer, “Milletin evine, iş yerine, fabrikasına, işletmesine geçen senenin 3 katı 4 katı fatura göndermeye utanmayanlar, Adana’da muhtarlıklara ceza-i işlem öngören belge göndermeye başladılar.

Milyonlarca lira gelir elde edip kamu hizmeti yapan muhtarlık binalarını kıskaca almak doğru değildir. Adana’da ne yazık ki bir çok muhtarlığa elektrik ile ilgili tebligatlar yağıyor.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor