‘EMEKLİNİN İKRAMİYESİ YAZLIK SARAYA GİTTİ’

(HABER MERKEZİ)-CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, emeklilere verilecek bayram ikramiyesinin 2000 lira olması teklifinin AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesi ile ilgili eleştirilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Orhan Sümer, “İktidar emeklilerimizi bu bayram da mutlu etmedi”

EMEKLİLERE 2000 LİRA İKRAMİYE AKP ve MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

Orhan Sümer, “Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinin 2000 TL’ye çıkarılmasına yönelik partimizin teklifi Plan Bütçe Komisyonundaki torba kanun görüşmeleri esnasında AKP-MHP oylarıyla reddedildi. Emeklilerimizin bu bayram da yüzü gülmeyecek. Özellikle Kurban Bayramları emeklilerimiz için daha zor geçiyor. Bugün küçük baş kurban almak isteyen emeklilerimiz fiyatları görünce çaresiz kalıyor. İktidar sırça saraylarında yaşarken emeklilerimize verilecek ikramiyeleri çok görüyor” dedi

EMEKLİNİN İKRAMİYESİ YAZLIK SARAYA GİTTİ

Orhan Sümer, “Sabit gelirleri yüksek enflasyon karşısında her geçen gün daha fazla eriyen emeklilerimizin bırakın bayram öncesi bayram hazırlığı yapmalarını, normal zamanda dahi artık mutfak masraflarını kısmak zorunda kaldıkları bir ortamda vatandaşlarımızla dalga geçer gibi porsiyonlarını küçülterek tasarruf yapmaları önerilebiliyor. Bayramlarda dahi olsa emeklilerimize rahat nefes aldıracak, bayramda ekonomik sıkıntılara ara verecek tekliflerimiz ne yazık ki kabul görmüyor. Oysa iktidar yetkilileri kendi saltanatları için yaptırdıkları yazlık saraydan vazgeçebilseydi bugün milyonlarca emeklimizin yüzü gülebilirdi.”

TASARRUF EMEKLİDEN DEĞİL SARAYDAN BAŞLAMALI

Orhan Sümer, “İktidarın görevi vatandaşın daha bankadan çekerken eriyen maaşından nasıl tasarruf edeceğini önermek değil, onları enflasyona ezdirmeyecek politikaları hayata geçirmektir. Tasarruf söz konusu olacak ise kendileri için yaptırdıkları saraylardaki lükslerinden tasarruf etseler emeklilerimiz için ikramiye zammını ödeyecek para da bulunabilirdi.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor