Esendemir, “Bağımsızlığımıza ayak bağı olanı bu millet affetmez”

(HABER MERKEZİ)-Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Yüce Türk Milleti’nin, bağımsızlığına ayak bağı olanları tarih boyunca affetmediğini belirterek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın da bu bilinçle kutlanması gerektiğini söyledi.

Ardından idam fermanları yazılan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerin gözündeki ışığı ve göğsündeki vatan sevgisini gördükten sonra Samsun’a çıktığını vurgulayan Esendemir, ÇGC Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet düşüyle yola çıkılan o kutlu yürüyüşü; Milli Mücadelenin zaferiyle taçlandıran kahramanlarımızı andıkça Türkiye Cumhuriyeti aydınlık yarınlara daha güçlü bir şekilde koşacaktır” dedi.

Atatürk’ün sadece 19 Mayıs’ı değil Cumhuriyet’i de gençlere armağan ettiğini kaydeden Cafer Esendemir, “Topraklarımızın bağımsızlığı adına milat sayılan 19 Mayıs’ın gençlerimize armağan edilmesi Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal’in onlara ne kadar değer verdiğini gözler önüne sermektedir. Bu da unutulmamalıdır. Gençler! Atatürk’ün size verdiği değerin gereğini, omuzlarınızdaki yıldızları parlatarak yapmak zorundasınız. Bu ülke öyle kolay kazanılmadı, bunun bilincinde olmalısınız” diye konuştu.

Esendemir, şu açıklamalarda bulundu: “Her 19 Mayıs’ı kutladığımızda, Türkiye bir kez daha gençlerinden çok şey beklemektedir. Gençler kendilerine yüklenen bu sorumluluğun bilincinde olarak, büyük bir azim ve kararlılıkla kendinden sonra gelecek çocukların yolunu açmalı ve demokrasi bilincini güçlendirmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını candan kutluyor, bağımsızlık, Cumhuriyet ve Demokrasi mücadelesinin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz”.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor