Esnaf, Büyükşehir’den destek bekliyor

(HABER MERKEZİ)-Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri’nin esnafa yönelik uygulamalarının Adana Büyükşehir Belediyesi’ne de örnek olmasını istedi.

Tüm dünyada küresel yayılım gösteren ve ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgınından ekonomik anlamda en büyük zararı gören küçük esnaf oldu. Esnafın zararının en aza indirilmesi amacıyla devlet tarafından alınan ekonomik tedbirler ivedilikle hayata geçirilirken, bir çok şehirde yerel yönetimler de elini taşın altına koydu. Küçük esnafın korunmasına yönelik yerel yönetimler tarafından hayata geçirilen projeler arasında en dikkat çekici uygulama Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinden geldi.

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, belediye ve bağlı şirketlerden alacağı bulunan 570 esnafa toplamda 9 milyon 204 bin TL ödenmesi kararı aldığını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de Özel Halk Otobüslerine, virüs tehlikesi tamamen ortadan kalkana kadar araç başına 10 bin TL olmak üzere, toplamda 30 milyon TL’lik destek verileceğini açıkladığını hatırlatarak, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin gösterdiği hassasiyeti Adana Büyükşehir Belediyesi’nden de beklediklerini dile getirdi.

“BELEDİYE DESTEK OLMALI”

Birlik Başkanı Niyazi Göger, “Devletimizin açıkladığı destekler esnafımıza rahat bir nefes aldırdı. Ancak bu sürecin başarıyla nihayete ermesi için merkezi idare kadar yerel yönetimlere de büyük sorumluluk düşüyor. Ankara ve İstanbul örneğinde olduğu gibi benzer uygulamaları Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Zeydan Karalar’dan da bekliyoruz. Risk altında olmalarına rağmen büyük bir özveri ile yürüttükleri kamu hizmetini aksatmadan sürdüren Özel Halk Otobüsü esnafımız yolcu taşıma kapasitelerinin yüzde 50’yle sınırlandırılması nedeniyle mazot parasını dahi çıkartamaz hale geldi. Esnafımızın ekonomik anlamda desteklenmesi, verilen hizmetin kesintisiz devam etmesi için salgın tehlikesi tamamen bertaraf edilip, normalleşme sürecine girilene kadar Adana Büyükşehir Belediyesi de İstanbul örneğinde olduğu gibi Özel Halk Otobüslerini desteklemelidir. Yaklaşık 3 bin Özel Halk Otobüsünün hizmet verdiği İstanbul destek sağlayabiliyorsa, 419 Özel Halk Otobüsünün çalıştığı Adana’da da Büyükşehir Belediyesinin böyle bir desteği rahatlıkla verebilecek ekonomik güce sahip olduğuna inanıyoruz. Bunun yanı sıra, Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri, varsa esnaf alacaklarını ödeyerek, bu zorlu süreçte esnafımıza destek olmalıdır” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor