Estetikte en iyi sonuç Adana’da

Estetik operasyonlarının dünyada ki merkezi Amerika, Ortadoğu ve Türkiye’de İstanbul olarak bilinse de, başarılı ve yenilikçi uzmanlar yetiştiren Adana, bu algıyı yıkmaya hazırlanan bir şehir olarak kendini gösteriyor. Kentin, alanında önemli isimlerinden biri olan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emrah Efe Aslaner ile son gelişmeler hakkında bir röportaj gerçekleştirdik.

RÖPORTAJ: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Modern yaşam; daha genç ve güzel görünme arzusunu da beraberinde getiriyor. İmajını yenilemek, yıllara meydan okumak veya birkaç dokunuşla bambaşka biri olmak isteyenler, çareyi estetik operasyonlarda buluyor. Estetik dünyasında, günden güne o kadar değişim ve gelişim yaşanıyor ki, büyüsüne kapılmamak gerçekten mümkün değil. Bu da, yenilikleri yakından takip eden doktor faktörünü ön plana çıkarıyor. Bu önemli detay atlanırsa, estetik operasyonların tamamı mutlulukla sonuçlanmayabiliyor. Türkiye, estetik alanında çok başarılı sonuçlara imza atan bir ülke. Her ne kadar bu işlerin merkezi İstanbul olarak bilinse de, Adana’da da İstanbul, hatta Amerika ile yarışan uzmanlar mevcut. İçlerinde en çok aranan isim ise Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emrah Efe Aslaner… Çınarlı Mahallesi, Çomu İş Merkezi’nde ki kliniğinde hizmet veren Opr. Dr. Emrah Efe Aslaner, estetikle alakalı merak ettiğimiz soruları yanıtladı. Aslaner hoca, ayrıca ricamızı geri çevirmeyip, gazetemiz aracılığıyla ulaşan okurlarımıza özel ücretsiz muayene imkanı sundu. Kendisine okurlarımız adına teşekkür ediyoruz.

ÜCRETSİZ MUAYENEDEN FAYDALANMAK İÇİN: 0 (322) 999 17 67

Kısaca sizi tanımakla sohbetimize başlayabilir miyiz?

Adana’da, 1983 yılında dünyaya geldim. İlkokul eğitimimi 1993 yılında Cebesoy İlkokulu’nda, ortaöğretimimi 2001 yılında Adana Anadolu Lisesi ve Özel Çukurova Bilfen Okulları’nda tamamladım. Daha sonra 2001-2002 yılları arasında, Türk Kültür Vakfı bursuyla, Amerika’nın Kansas eyaletinde, Wichita Northwest High School’da okuyarak, burada liseden mezun oldum. Akabinde; İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp (İngilizce) Fakültesi’ni tamamladım. Tıp eğitimim sırasında, 2005 yılında İspanya’da, 2006 yılında Çek Cumhuriyeti’nde ve 2007 yılında Amerika’da Plastik Cerrahi ve Genel Cerrahi stajları yaptım. Hayatımın en güzel 6 yılını üniversitede yaşadıktan sonra, bir Adana aşığı olarak memleketime geri döndüm. Çukurova Üniversitesi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda, 6 yıl süren uzmanlık eğitimimin ardından, Osmaniye Devlet Hastanesi’nde, bölgenin tek plastik cerrahı olarak 3 yıl görev yaptım. 2017 yılında Adana’ya dönerek Başkent Hastanesi’nde akademik çalışmalarıma devam ettim. Geçen yıl itibariyle de buradan ayrılıp, kendi kliniğimi açtım. Boş zamanlarımda müzik ile uğraşıyorum. Çok iyi derecede İngilizce ve iyi derecede İspanyolca biliyorum. Evli ve 2 çocuk babasıyım.

Kliniğinizde ne gibi hizmetler veriyorsunuz?

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi, adından da anlaşıldığı gibi vücudun tamamıyla ilgilenen anatomik, fonksiyonel ve estetik bütünlüğün tamamını içine alan bir branş. Zarar görmüş bir dokuyu onarmayı ve gerekirse yeniden yapmayı, yaptığınız zaman da en estetik ve düzgün bir biçimde ortaya çıkarmayı gerektiren bir alan. Ben de mesleğini çok seven biri olarak, genelde plastik cerrahi ve estetik cerrahi ameliyatları yapmaktayım. En sık; burun estetiği, meme estetiği, göz kapağı estetiği, kepçe kulak estetiği, dudak-yüz dolgusu, vücut estetiği, yağ emme, karın germe gibi estetik cerrahinin tamamı kapsamında hizmet veriyoruz.

‘Aşk acısı çekiyorum; ancak hoşlandığım kişi benden etkilenmiyor. Beni yakışıklı bir erkeğe/güzel bir bayana dönüştür’ talebiyle gelenler oluyor mu? Geliyorsa nasıl karşılıyorsunuz?

Bazı hastalar, bir ameliyat olunca bütün hayatının değişeceğini sanıyor ve beklentilerini çok yüksek tutuyor. Bu nedenle; bizim yapabileceklerimizle, kendi beklentilerinin çakışıyor olduğunu görmeleri çok önemli. Gerçekçi beklentileri olmayan hastaları ameliyat etmemeye özen gösteriyor veya beklentilerini doğru noktaya getirmeye çalışıyoruz. Bizim işimiz, elimizde ki malzeme ile en iyisini ortaya çıkarmak. Bir bayan gelip de, bir Hollywood yıldızına benzemek istediğini söylerse ve benzemek istediği kişi ile arasında dağlar kadar fark varsa, başarı mümkün olmaz tabii ki. İstediği gerçekleşmezse mutsuz olur. Biz de mutsuz olmasını istemeyiz. Mesela, bir buruna estetik açıdan yüz üzerinden 30 puan verecek olursak, ameliyatımızla yüzde 80’a geleceğini en başından söylüyoruz. Çünkü hiçbir burun yüzde 95’e gelmez. Eğer danışan, yüzde 80 ile mutlu olacaksa işe girişiyoruz.  Netice itibariyle elimizde sihirli bir değnek yok.

Sektörünüzde ki diğer örnekleri göz önüne alarak söylemem gerekirse; sorunun cevabını, dürüst ve samimi bir şekilde verdiniz. Bu alanda doktorumuzu seçerken nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Pozitif bir enerji almadığınız birine kendinizi emanet etme şansınız zor. Tecrübe çok önemli. Daha önce yaptığı işlerde ne derece başarılı olduğunu bilmek gerekiyor. Yani, kısaca işinin ehli olması lazım. Kliniğimizde; fotoğraf çekimi yapıyor, ardından bilgisayar programı yardımıyla simülasyonlar gerçekleştiriyor ve bir yol haritası çıkararak, ameliyat öncesinde sonucu tespit etmeye çalışıyoruz. Güzellik göreceli bir kavram. Ameliyat öncesi ortaya çıkardığımız kabataslak sonuç hastanın hoşuna gitmeyebilir. Bu nedenle hasta ile ortak bir noktada karar vermeye özen gösteriyoruz. Dolayısıyla yapabileceklerimi vadediyoruz. 

Estetikte dünyanın son trendi nedir ve Adana’da nasıl uygulanıyor?

Türkiye, plastik cerrahi açısından çok başarılı bir yerde. Hatta İstanbul, dünyada burun ameliyatının başkenti olarak kabul ediliyor. Birçok yabancı doktor Türkiye’ye gelerek, burada ki Türk doktorlardan eğitim alıyor. Burun ameliyatı dünya genelinde demode olmayan bir trend. Onu meme ameliyatları ve yağ emme ameliyatları takip ediyor. Botoks ve dolgu da en revaçta olan uygulamalar arasında yer alıyor. Son yıllarda ise V şeklinde bir yüze sahip olmak için yapılan yanak inceltme ve göz kapağı estetiği de popüler olmaya başladı. Amerika’da yapılan birinci sınıf bir işlemin aynısını biz burada kolaylıkla yapabiliyoruz. Dünya standartlarından hiçbir eksiğimiz bulunmuyor. Plastik cerrahi, sürekli gelişen bir alandır. Bu nedenle yenilikleri yakından takip etmek gerekir. Bir yıl önce ki ameliyat teknikleriyle bile, şimdikiler arasında büyük farklar var. Eğer hekim kendini geliştirmez, yenilemez ise çağın gerisinde kalır.  

Kadınlar ve erkekler en çok hangi bölgelerine estetik yaptırmayı tercih ediyor?

Erkek ve kadınlar burun estetiğine gerçekten önem veriyor.  Çünkü yüze değişikliği, canlılığı ve farklılığı burun estetiği kazandırıyor. Göz kapağı ameliyatı da, insanı birkaç yaş daha genç gösterdiği için çok tercih ediliyor. Kadınlar, meme büyütme ameliyatı ile özgüvenlerini kazanırken, meme büyümesinden şikayetçi olan erkekler de küçültme ameliyatları yaptırarak, diledikleri gibi gömlek ve tişört giyiyorlar.

Pandemi süreciyle hayatımıza giren maskelerin kulak şeklini bozduğu söyleniyor. Bu ne kadar doğru?

Kulakların şekillenmesi 6-7 yaşında tamamlanmış oluyor. 12-13 yaşlarında ki çocuğa lokal anestezi ile operasyon yapılması mümkün iken, 18 yaşında olan bir bireyin kıkırdak yapısı tamamen geliştiği için kulağı şekillendirmek daha zor oluyor. Dolayısıyla, 20 yaşında olan birinin maske takmayla kulağının şekli bozulamaz.

Ameliyatları kliniğinizde mi gerçekleştiriyorsunuz?

Hayır. Daha çok, Acıbadem ve Medline Hastanesi’nde yapıyorum. Göz kapağı, yanak ve kepçe kulak estetiği gibi küçük operasyonları kliniğimizde yapabiliyoruz. 

Yapılan işlemlerin maliyeti yüksek mi? Estetiğe ihtiyacı olduğunu düşünen herkes size rahatlıkla başvurabilir mi?

Fonksiyonel, anatomik ve estetik üçlemesi vardır. Mesela burnun fonksiyonel olarak bir sıkıntısı yoksa, yani nefes alıp vermesi rahat ise, anatomik olarak da burun doğru yerde ise her şey normal sayılır. Sadece görüntüsünden hoşlanmayan bir insanın, bunu düzeltmek istemesi biraz maliyetli tabii. Çünkü lüks bir istek sayılıyor. Dudak, damak yarıklığı, parmak yapışıklığı v.b. gibi plastik cerrahi alanında ki birçok sorun, günümüzde devlet ve üniversite hastanelerinde ücretsiz yapılıyor zaten.  Lüks işlemlerin ise bir maliyeti olmak zorunda. Tabii çok da uçuk rakamlar çıkmıyor. Yurt dışına ve İstanbul’a göre fiyatların çok uygun olduğunu söyleyebilirim.

Son olarak, bu röportajı okuyup da size gelen okurlarımıza özel bir indirim yapmanız mümkün olabilir mi?

İndirim yaparız elbette. Bunun yanı sıra bizim 250 TL’lik bir muayene ücretimiz var. Onu ücretsiz yapabiliriz.

Bu röportajın gerçekleşmesine zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

Ben teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor