Fehmi Gerdan toprağa verildi

Dün yaşamını kaybeden Adana’nın yetiştirdiği sporcu ve antrenörlerinden Fehmi Gerdan Menderes Spor Salonu önünde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Karataşgücü’nde futbol ve voleybol oynayan, daha sonra uzun yıllar Nevzat Karazincir ile birlikte voleybol antrenörlüğü yapan Fehmi Gerdan 4 gün önce geçirdiği beyin kanamasının ardından tedavi gördüğü Algomet Hastanesi’nde yaşamını kaybetti.

Fehmi Gerdan için ilk tören yaşamını geçirdiği Menderes Spor Salonu önünde gerçekleştirildi. Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Tuncer Akdoğan, Fehmi Gerdan’ın spor aşığı birisi olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Fehmi hocayı yaklaşık 50 yıldır tanırım. Aynı zamanda bölge antrenörü olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden emekli oldu. Spor sevdalısı biriydi. Tüm gününü özellikle voleybol konuşarak geçirirdi. Herkesle barışık yaşardı. Kimseye kin tutmazdı. Çabuk sinirlenen, haksızlığa gelmeyen bir yapısı vardı. Tipik bir Adanalıydı. Ailesini ve çocuklarını çok severdi. Milli takıma onlarca sporcu kazandırdı. Gerekli desteği görmedi. Kendi imkanlarıyla Gökyüzü Spor Kulübünü kurdu. Deplasmandan dönüşte özellikle kız çocuklarını evlerine kadar bırakırdı. Sporcu kızları, kendi çocukları gibi görürdü.Fehmi hocayı iyi bir dosttu. Çok seveni olduğu törene katılanlardan belli oluyor. Mekanı cennet olsun. Erken kaybettik.”

-PROF BUDAK: “İYİ İNSAN VE İYİ SPORCU OLMAYI FEHMİ HOCAYA BORÇLUYUZ”

Törende konuşan ve Fehmi Gerdan’ın yetiştirdiği öğrencilerden birisi olan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Bostan Budak, profesör olmasında Fehmi Gerdan’ın da payının bulunduğunu belirterek, “Fehmi hoca bizlere voleybolu sevdirdi. Spor bilinci ve kültürünü öğretti. Bugün profesör olduysam bunda Fehmi Hoca’nın da büyük payı var. Benim yanı sıra onlarca öğrenciyi milli takımlara kazandırdı. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.

67 yaşında vefat eden Fehmi Gerdan, Menderes Spor Salonu’nda yapılan törenin ardından Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Törene, ailesinin yanı sıra, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Dt. Ahmet Bozan, Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Mehmet Sümer, TSYD Adana Şube Başkanı Kurtul Çakın, CHP geçen dönem Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, CHP eski milletvekili Kemal Sağ, Baro Eski Başkanı İbrahim Gazioğlu,  Voleybol Federasyonu İl Temsilcisi Yusuf Cemil Oğuz, Fehmi Gerdan’ın sporcuları, hakem, antrenör, spor kulübü başkan ve yöneticileri, il temsilcileri, ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli de katıldı. (HABER: Mehmet APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor