‘FELAKETLER KADERİMİZ OLMAMALI’

(HABER MERKEZİ)-Adana’nın önde gelen iş adamlarından Güngör İnşaat, Akrad Yapı Mühendislik A.Ş sahiplerinden ve AKAMDER Başkan Yardımcısı Özcan Güngör Deprem, Sel Felaketi gibi doğal afetlerin kaderimiz olmaması gerektiğine dikkat çekerek yapılması gereken önlemler konusunda açıklamalarda bulundu.

‘İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ OLMAMALI’

AKAMDER Başkan Yardımcısı Özcan Güngör; “Son aylarda sıklıkla yaşadığımız doğal afetlerden sonraki kayıplarımız hepimizi derinden etkilemektedir. Can kayıplarımızın yarası vahim boyutlara ulaşmaktadır. Ancak bu yaşananlar kaderimiz olmamalıdır. Bu nedenle özellikle İnşaat sektöründe önemli kararların alınması gerekli hale gelmiştir. Başta İnşaat yapılacak alanın depremsellik parametreleri göz önünde bulundurularak Uzman kişilerce detaylı incelenerek karar verilmelidir. İnsanlarımızın hayatı bu kadar ucuz olmamalıdır. En başta bu hususlara vatandaşlarımızın özen göstermeleri gerekmektedir” dedi.

‘DEPREM YÖNETMELİKLERİNDE ACİL DEĞİŞİKLİKLER GEREKİYOR’

AKAMDER Başkan Yardımcısı Özcan Güngör açıklamalarına devam ederek; “Bunların akabinde elbette Kurumlara daha büyük görevler düşmektedir. Özellikle Belediyelerin imar, ruhsat ve yapı denetimlerinin daha bir dikkatli yapılması ve aksaklıklara kesinlikle göz yumulmamalıdır. Bu son felaketler göstermiştir ki yönetmelik ve kanunlar yeterli değil ya da cezai müeyyideler caydırıcı ölçüde değildir. Bu nedenle kanun koyucu tarafından yeni bir yapı ya da depreme uygun kanunlar yönetmelikler çıkarılması şarttır“ ifadelerinde bulundu.

‘YENİ KARARLARDA SEKTÖRE AİT STK’LARDAN GÖRÜŞ ALINMALIDIR’

Bu felaketlerden sonra asgari zararla kurtulmak can kaybına yol açmayacak uygulamalar ve kararların öncesinde mutlak surette sektörle alakalı STK’lardan görüş ve önerilerin alınması büyük fayda sağlayacaktır. Son olarak belki de en elzem olanı ise Müteahhitliğin YAP-SAT müteahhitliğinin gelişi güzel olmamasıdır. Kamu Müteahhitlerinde aranan şartların, tecrübelerin kısaca yeterliğin YAP-SAT Müteahhitlerinin de sorumlu tutulması gerekmektedir. Memleketimizin bir daha böyle felaketler yaşamaması en büyük arzumuzdur. Bu konuda AKAMDER olarak her türlü proje, tasarı, riskli yapı tespiti, tecrübe ve benzeri her konuda desteğe hazırız” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor