Fidanlar toprakla buluştu

HABER: AYŞE TOPAK

ADANA (BÖLGE)- Gelecek nesillere daha güzel, yaşanabilir bir dünya bırakma gayesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde başlatılan “11/11 Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” fidan dikme seferberliği, Vali Süleyman Elban’ın katılımıyla düzenlendi.

Sarıçam ilçesi Gökbuket-Hakkıbeyli Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Süleyman Elban’ın yanı sıra Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kemal Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Sarıçam Kaymakamı Müfit Gültekin, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte bir açıklama yapan Vali Elban, çocukluktan bu yana ağacın, ormanın ne demek olduğunun her zaman anlatıldığını ifade etti. Özellikle bu yaz döneminde çok talihsiz bir dönem geçirdiğimizi hatırlatan Vali Elban, “Ülkemizde çokça orman yangını oldu. İlimiz özelinde de yangınlar yaşadık. Bu yangınlar sırasında orman teşkilatımızın, güvenlik birimlerimizin, itfaiye ekiplerimizin canlarını ciddi anlamda tehlikeye atarak fedakarlık yaptıklarını gördük. Ama orada başka bir şey daha gördük: Ormanın ne demek olduğunu toplumun tüm kesiminin çok ciddi manada anladığını ve iliklerine kadar hissettiğini gördük. Ormanın kıymetini hepimiz biliyoruz. Ormanın sadece bir ağaç topluluğu olmadığını da biliyoruz. Yani orada doğal bir hayatın olduğunu, canlıların olduğunu, iklime, ekolojik hayata, insan psikolojisine ve toplumsal hayata çok ciddi katkıları olduğunu biliyoruz. Onun için de ne zaman bir ağaç dikimiyle ilgili bir etkinlik olsa ben de sizler gibi bu toplumun bir ferdi olarak mutlu oluyorum ve en az bir fidanı toprakla buluşturmak için de heyecan duyuyorum.” dedi.

Bugün dikilecek fidanların hem bizlere hem nesillere çok ciddi katkılar sağlayacağını belirten Vali Elban, “Fidanlarımızın ülkemizin güzelleşmesine, havamızın temizlenmesine, ekosistemimizin güzelleşmesine, doğal hayatın canlanmasına çok ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Bu ve buna benzer ağaçlandırma kampanyalarının doğamıza, gelecek nesillerimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Vali Elban, konuşmasının ardından fidanları toprakla buluşturarak fidanların can suyunu verdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor