Final, online eğitimde Türkiye’ye örnek

(HABER MERKEZİ)-Online eğitime başlayan Final Eğitim Kurumları yine bir ilki gerçekleştirdi. İzmir, Aydın, Manisa, Mersin, Antalya, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Bursa, Kayseri, Eskişehir ve Adana olmak üzere toplamda 12 il ve ilçede Final Eğitim Kurumları’na devam eden öğrenciler, online eğitim alabiliyor, öğretmenine soru sorabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı  koronavirüs (Kovid 19) salgını nedeniyle 13 Mart 2020 Cuma günü eğitime 1 hafta ara vereceğini, 23 Mart’tan itibaren de EBA (Eğitim Bilişim Ağı)  üzerinden uzaktan eğitimi başlatacağını açıkladı. Bu açıklama sonrası bölgede sistematik  bir şekilde online eğitimi  en hızlı biçimde gerçekleştiren kurum Final Okulları oldu.

İLK GÜN 12 BİN’İN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ SİSTEME GİRİŞ YAPTI

Eğitime ara verilmesinin ardından, danışman akademisyenlerle işbirliği ile tüm sistem ve altyapıyı 1 gün içerisinde hazırlayan Final Okulları, Pazartesi günü tüm  testleri tamamlayarak Salı günü online eğitime başladı. İlk oturumda 15 binden fazla öğrenci, canlı olarak online eğitim-öğretime katıldı. Bugün sistemin uygulamaya geçmesinin ardından Final Eğitim Kurumları öğrencileri eğitim ve öğretime kaldıkları yerden devam ediyorlar.

İNTERAKTİF EĞİTİM-ÖĞRETİM

Final Eğitim Kurumları’nın  online eğitim-öğretim sistemi ile öğretmenler canlı yayında öğrencilere ders anlatıyor ve soru çözüyor. Öğrenciler ise, online sistem sayesinde, öğretmene soru sorma imkanına sahip, interaktif paylaşımlarda bulunabiliyor. Mazeretlerinden dolayı dersi canlı takip edemeyen öğrenciler ise daha sonra sisteme yüklenen dersi geriye dönük olarak izleyebiliyor.

FİNAL EĞİTİM KURUMLARI TEKNOLOJİYİ EN ÜST DÜZEYDE KULLANIYOR

Final öğrencileri deneme sınavlarını online olarak yapıyor ve sınav sonuçlarını anında öğrenme imkanı buluyorlar. Ayrıca öğrenciler ‘Konu Analizli Karne’sine de bu teknolojik sistem sayesinde ulaşabiliyor.

Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem, online eğitim ve öğretimle ilgili olarak, “Eğitim-Öğretime ara verildiği bu dönemde, öğrencilerimizin online eğitim almalarını sağlayan sistemimiz ikinci haftasında. Tüm öğrencilerimize evlerinde destek vermeye ve bu süreci en etkin şekilde değerlendirmelerini sağlamaya devam ediyoruz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor